Formule 1

Christian Horner beweert dat Red Bull F1-bijdrage moet worden 'toegejuicht' temidden van kritiek op A/B-team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 februari 2024 07:02

Christian Horner van Red Bull en Laurent Mekies van RB hadden veel te zeggen over de opmerkingen van Zak Brown over hun teamrelatie. Voor 2024 zullen Red Bull en RB - het voormalige AlphaTauri-team - veel nauwer samenwerken, met zoveel mogelijk gedeelde onderdelen tussen de twee teams als de technische reglementen toelaten.

Christian Horner F1


Nu de synergie tussen de twee teams evolueert naar een meer gezamenlijke inspanning, zijn er geluiden van ontevredenheid over hun gedeelde eigendom - de meest luidruchtige klachten komen van Zak Brown van McLaren. Tijdens de persconferentie op donderdag in Bahrein herhaalde McLaren-teambaas Zak Brown zijn wens om de relatie tussen de zogenaamde 'A- en B-teams' af te bakenen.

"De sport blijft zich ontwikkelen", zei Brown. "We hebben nu een budgetplafond dat bedoeld was en voor het grootste deel werkt, om de sport een gelijk speelveld te geven, fiscaal en op alle andere manieren. Geen enkele andere grote sport staat, voor zover ik weet, mede-eigenaarschap toe van twee teams die het tegen elkaar opnemen."

"De sport is, nu we in het tijdperk van de budgetcap zitten, opgeschoven naar een situatie waarin we tien onafhankelijke teams proberen te hebben, zowel vanuit sportief en politiek oogpunt als vanuit technisch oogpunt."

Brown benadrukte dat hij er niet over klaagt dat Red Bull en RB zich aan de regels houden zoals ze geschreven zijn, maar de regels zouden een dergelijke synergie eigenlijk niet mogelijk moeten maken. "Ze spelen heel erg volgens de regels; ik heb een probleem met de regels", zei Brown.

"De FIA moet dit aanpakken. Zoals Helmut (Marko, motorsportadviseur van Red Bull, red.) heeft gezegd, zal hij de kansen maximaliseren, wat je zou doen als je twee teams zou bezitten en de regels waren zoals ze nu zijn. Maar we zullen ontdekken, als de bedoeling van de cap en in alle sporten is om een gelijk speelveld te hebben, dat de manier waarop de regels nu geschreven zijn, niet voor iedereen hetzelfde is. Je hebt zakken met teams, ook de hele A/B teamsituatie - die niet dat gelijke speelveld hebben. Daar moeten we nu iets aan doen, en de FIA moet dat doen voor de regels."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS