Formule 1

Chip Ganassi Racing sleept Alex Palou voor de rechter: "Op grond van het contract over tot gerechtelijke stappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2022 21:14

Alex Palou werd zowel door zijn huidige team Chip Ganassi Racing als McLaren aangekondigd als hun Indycar-coureur voor 2023. De Spanjaard geeft aan te willen vertrekken naar McLaren, terwijl Chip Ganassi de optie in het contract lichtte op een langer verblijf van de coureur. Het Amerikaanse team trekt de coureur nu voor de rechtbank. Bij het Marian County Court heeft Chip Ganassi Racing, LLC Alex Paulou Montalbo en Alpa Racing, SL aangeklaagd. Het is echter onduidelijk waarvoor de voormalig IndyCar-kampioen is aangeklaagd. Alpa Racing is het bedrijf dat de belangen van Palou vertegenwoordigd.

Alex Palou

De soap begon toen Chip Ganassi Racing de coureur aankondigde als coureur voor 2023, met daarbij een quote van de coureur. Enkele momenten later kondigde McLaren aan dat zij de Spanjaard voor 2023 hadden vastgelegd. De aankondiging kwam van de socialemediakanalen van het F1-team en niet van het IndyCar-team, noch liet men weten waar hij ging racen. Daarna liet Palou weten dat hij niet ingestemd had met een contractverlenging en dat het team een quote van hem gefabriceerd had in een persbericht.

“Alex Palou staat onder contract bij Chip Ganassi Racing tot het einde van het seizoen 2023”, aldus een woordvoerder tegen Racer. “Hij is een gewaardeerd lid van het team en we gaan door om het te ondersteunen bij het najagen van overwinningen, podiums en IndyCar-kampioenschappen. Aangezien een concurrerend raceteam op ongepast wijze geprobeerd heeft een contract met hem af te sluiten, ondanks duidelijke bepalingen in ons contract, gaan wij op grond van het contract over tot gerechtelijke stappen.”

Het komt niet vaak voor dat coureurs met een team in conflict raken over een contract. Het is vrijwel ongekend in de autosport. In de Formule 1 kennen we nog het conflict tussen Sauber en Giedo van der Garde. De Nederlander had een contract om te racen voor het team, maar werd aan de kant gezet door de toenmalige teambaas Monisha Kaltenborn. In de rechtbank werd de Nederlander in het gelijk gezet en kreeg hij een flinke schadevergoeding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS