Formule 1

Charles Leclerc wil revanche: "In 2022 hebben we het niet gehaald, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 januari 2023 19:01

Charles Leclerc kende in 2022 een seizoen vol ups-and-downs. De Monegask won twee van de eerste drie races in de ijzersterke Ferrari F1-75, maar al snel ging het bergafwaarts waarna het kampioenschap uit zijn vingers zag glippen. In 2023 hoopt de Ferrari-coureur sterker terug te komen na een mislukte zoektocht naar zijn eerste titel in de Formule 1.

Charles Leclerc

Ferrari begon als een speer aan het 2022-seizoen, Leclerc kon maximaal profiteren doordat het team van Red Bull kampte met flinke betrouwbaarheidsproblemen. Na drie races had Max Verstappen al een achterstand van 46 punten op de Monegask, daar was aan het einde van het seizoen nog maar weinig van te merken. De Nederlander had namelijk bijna 150 punten voorsprong op zijn Monegaskisch ‘titelrivaal’.
Naast betrouwbaarheidsproblemen maakte de jonge Ferrari-coureur zelf ook fouten. Zo spinde hij in Imola en crashte hij in Paul Ricard: "Het is mijn schuld en als ik dit soort fouten blijf maken, dan verdien ik het niet om het kampioenschap te winnen”, zo vertelt hij in een YouTube-video op zijn kanaal.

Na een zwaarbevochten P2 in het kampioenschap het hoogst haalbare bleek, gebruikt Leclerc de winter om weer volledig op te laden: "Natuurlijk, er zijn dagen dat ik niet zo blij ben om te gaan trainen, maar het is het leven, het maakt deel uit van het spel. Winnen is uiteindelijk wat me motiveert. In 2022 hebben we het niet gehaald, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen.”

“We moeten zo goed mogelijk voorbereid zijn, en training maakt daar deel van uit. Je moet fit zijn in de auto en we doen ons best om de beste coureur op het circuit te zijn, dus dat is wat me motiveert.”

Leclerc kreeg ook de vraag of zijn mentaliteit is veranderd, hij gaf eerlijk antwoord: "Ik denk dat ik volwassen ben... Elk seizoen dat je in de F1 rijdt, leer je nieuwe dingen, dus verander je als coureur. Of er een bepaalde verandering is waarbij ik dacht: 'Oké, dit moet ik veranderen', niet echt. Het zijn maar kleine verbeteringen. Na elke fout leer je en groei je, dus ik ben volwassener. Maar er is geen bijzondere verandering geweest.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS