Formule 1

Charles Leclerc houdt hoop: "Ik wil wereldkampioen worden met Ferrari"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 maart 2023 07:01

Charles Leclerc kon eigenlijk niet belabberder beginnen aan het seizoen dan dat hij tijdens de eerste twee races deed. Tijdens de eerste race in Bahrein viel hij onfortuinlijk uit, alvorens hij in Saoedi-Arabië al een gridstraf aan zijn broek had en op de zevende positie eindigde. Ondanks alle problemen houdt de Monegask hoop. Hij wil kampioen worden voor Ferrari.

Charles Leclerc

Vorig jaar begon Ferrari ijzersterk aan het seizoen, maar gooiden betrouwbaarheidsproblemen, slechte strategische keuzes en rijdersfouten roet in het eten. Dit jaar hadden deze problemen verholpen moeten zijn, maar na de eerste twee races van het seizoen blijkt niets minder waar te zijn.

Lewis Hamilton lijkt zich niet meer helemaal op zijn plek te voelen bij Mercedes. Wellicht komt er een plekje vrij bij het Duitse team, volgens goed ingevoerde personen zou Leclerc aanspraak maken op dit stoeltje, maar als we de Monegask mogen geloven voelt hij hier helemaal niets voor: "Ik wil wereldkampioen worden met Ferrari, we hoeven dat niet te dramatiseren”, vertelde hij tegen Quotidiano Nazaionale. “We hebben inderdaad niet de beste start van het seizoen. Niemand in ons team gaat echter opgeven, ik weet zeker dat we zullen slagen in ons doel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS