Formule 1

Charles Leclerc ziet Red Bull ondanks positieve signalen als favoriet: "Laten we voorzichtig zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 februari 2024 11:28

Het team van Ferrari liet tijdens de tweede dag van de pre-season test competitieve signalen zien. Niet was alleen de kwalificatie-snelheid weer verbluffend, maar de Italiaanse formatie lijkt ook een stap te hebben gemaakt met de longruns en de bandendegradatie. Ondanks de positieve signalen wil Charles Leclerc nog niet te veel van de toren blazen. Hij denkt dat Red Bull nog altijd de favoriet is voor het kampioenschap.

Ferrari Charles Leclerc

De afgelopen jaren was de kwalificatie snelheid van Ferrari ��n van de al dan niet d� beste. Toch bleef de racepace altijd een hekel punt voor de Scuderia, vooral omdat ze de bandendegradatie maar niet naar beneden kregen.

Tijdens de testdagen leek Ferrari dit probleem te hebben getackeld, maar Leclerc wil nog niet van de daken schreeuwen: "Laten we voorzichtig zijn, want zeggen dat de eerste twee dagen goed gingen, wil nog niets zeggen over de competitiviteit. Dat moeten we nog afwachten. Mijn eerste gevoel zegt dat Red Bull voorlopig nog steeds voor ligt. Ik denk dat we volgende week tijdens de Grand Prix de eerste prestaties zullen zien tijdens de kwalificatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS