Formule 1

Charles Leclerc werpt licht op bijzondere eerste en enige ontmoeting met Ferrari-held Michael Schumacher: “Was heel spannend”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 februari 2024 14:02

Charles Leclerc begint komende maand aan alweer aan zijn zesde seizoen bij het team van Ferrari. De Monegask trad in 2019 in de voetsporen van grootheden als Niki Lauda, Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher door het wereldberoemde rode overall aan te trekken. Leclerc begon als jong ventje in de karting en kan zich zijn eerste en enige ontmoeting met Michael Schumacher nog goed herinneren.

Charles Leclerc Michael Schumacher

Afgelopen maand committeerde Leclerc zich opnieuw voor meerdere jaren aan het Italiaanse team, dit bevestigd zijn nog altijd bestaande droom om kampioen te worden voor Ferrari. De liefde voor Ferrari zat er ook bij Leclerc al sinds jongs af aan in. Leclerc kan zich zijn ontmoeting met Schumacher op het circuit van Paul Ricard nog goed voor de geest halen: "Ik was aan het testen op de kartbaan. Michael was aan het testen op het F1-circuit", schreef Leclerc ooit bij een Instagram-post. "Hij signeerde onze overalls, praatte nog even met ons voordat hij weer de pits in ging. Absoluut een speciaal moment. Ik had nooit gedacht dat ik voor hetzelfde team zou rijden als waar hij toen voor reed."
In een interview met de media-afdeling van de Formule 1 vertelt Leclerc uitvoerig over deze bijzondere ontmoeting: "Ik was heel erg onder de indruk, dat is het belangrijkste dat ik me herinner", begint hij. ‘Het is moeilijk om je precies te vertellen waar we het over hadden, want het enige wat ik me herinner is dat ik naar zijn rode overall keek, naar hem keek en net zoals een normaal kind zou zijn, naar Michael op dat moment keek.”

"Het was heel bijzonder. Ik weet nog dat ik de paddock binnenkwam, we hadden de kans om hem te zien. Het was allemaal heel spannend. Het was een testdag voor ons op de kartbaan. Ik vroeg hem om mijn overall te signeren. Toen moest hij om naar de monteurs te gaan. Hij was erg aardig, we hadden geluk in de paddock, er was niemand daar. Hij nam even de tijd om met ons te praten. Het was echt leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS