Formule 1

Charles Leclerc waarschuwt Lewis Hamilton met verbroken stilte

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2024 11:01

Charles Leclerc heeft het overduidelijk gemaakt dat hij niet in de Formule 1 rijdt om tweede te worden. Hij wil de wereldtitel in de hoogste klasse van de autosport winnen. Vorige maand bevestigde Ferrari dat Leclerc een verlenging had getekend die hem tot na het seizoen 2024 bij het team in Maranello zou houden.

#F1 Charles Leclerc


Een week later maakte het team bekend dat Lewis Hamilton zijn teamgenoot wordt in 2025, ten koste van huidige teamgenoot Carlosd Sainz. De zevenvoudig wereldkampioen stapt na zijn twaalfde en laatste seizoen bij Mercedes over naar Ferrari. Hij heeft een meerjarig contract getekend.

Maar terwijl experts zich afvroegen hoe Leclerc het nieuws zou hebben verwerkt, beweert Corriere dello Sport dat hij 'geschokt en teleurgesteld is door de beslissing van Ferrari'. Al was daar niets van te merken toen hij zijn eerste interview gaf sinds de bevestiging van de komst ban Hamilton. In plaats daarvan was er alleen een subtiele waarschuwing dat hij hier niet is om voor iemand de op één na beste te zijn.

"Het kampioenschap winnen, dat is het enige doel dat ik heb. Ik ben alleen blij als ik win, een tweede plaats is niet mijn doel", zei hij volgens de Daily Mail. "Je moet jezelf ook realistische doelen stellen, ook al zijn we altijd optimistisch en proberen we het zo goed mogelijk te doen. We willen allemaal winnen, maar als je kijkt waar we vorig jaar zijn begonnen, had Red Bull een groot voordeel. Dus nu moeten we het gat zoveel mogelijk dichten. We zullen er alles aan doen om te proberen de stap te zetten om de uitdaging te kunnen aangaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS