Formule 1

Charles Leclerc ergert zich na tegenvallende GP Bahrein: "In eerste tien ronden negen keer buiten de baan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 maart 2024 06:04

SAKHIR � Charles Leclerc kende een lastige openingsrace van het seizoen in Bahrein. De Monegask kende in de openingsfase van de race veel problemen met de remmen en vond gedurende de Grand Prix maar weinig balans in de SF-24. Hij kwam uiteindelijk nog als vierde over de eindstreep, nadat hij George Russell in de eindfase verschalkte. Bij Leclerc overheerst voornamelijk frustratie na een moeizame race.

Charles Leclerc Ferrari


Leclerc startte de race op een veelbelovende tweede positie, maar als snel werd duidelijk dat er iets niet goed zat. Beide Ferrari�s lieten een tegenvallend tempo zien op de zachte band, waarbij de remproblemen ook bij Leclerc parten speelde. Op de harde compound verging het de Monegask iets beter, maar de onbalans bleef aanwezig. Bij Viaplay vertelt de Ferrari-coureur over zijn ervaringen: �In de eerste tien rondjes ben ik minimaal negen keer buiten de baan beland terwijl ik er helemaal niks aan kon doen�, begint Leclerc met een zuur en bedruk gezicht.

�Ik heb nog geprobeerd om de druk op de remmen zo laag mogelijk te houden, maar alles bleef maar blokkeren en soms belandde ik daardoor dus buiten de baan. Toen de temperatuur van de banden zelfs boven de honderd graden kwam te liggen snapte ik wel dat dit een serieus probleem was, en toen stond alles in het teken van het halen van de eindstreep. Om alsnog vierde te worden is best prima, vooral als je kijkt naar alle problemen die we hadden�, sluit Leclerc toch nog enigszins positief af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS