Formule 1

Charles Leclerc, de lijfwacht van Carlos Sainz: "George Russell inhalen was cruciaal voor het team

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2023 18:02

Ferrari won de Grote Prijs van Singapore, maar het was niet Charles Leclerc die met de eer kon strijken. Teamgenoot Carlos Sainz won de race namelijk, maar dit had mogelijk niet gebeurd zonder de hulp van Leclerc aan het begin van de race.

Ferrari Charles Leclerc Carlos Sainz

Leclerc deed zijn verhaal voor de camera’s van Viaplay en stelde dat hij flink moest verdedigen tegen George Russell om teamgenoot Sainz ongeschonden te laten. Leclerc nam direct bij de start de tweede positie over van Russell en dat bleek cruciaal: “Ik veranderde deze ochtend op het laatste moment mijn gedachte om ons de beste kans te geven om van George te winnen.” Hiermee besloot hij het zijn teamgenoot niet te moeilijk te maken.

"Ik wist dat het cruciaal zou zijn voor iedereen", gaat Leclerc verder. "Voor mij en voor het team was het voordelig om George meteen in te halen. Het veranderen van onze strategie was een geweldig idee en we hebben zeker de juiste keuze gemaakt. Het heeft Carlos in ieder geval veel opgeleverd. Aan mijn kant had het ook niet veel beter gekund.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS