Formule 1

Charles Leclerc: "We wilden meedoen om de titel, dus het was een teleurstellend seizoen"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2023 20:50

Voor aanvang van het F1-seizoen 2023 dacht Charles Leclerc serieus een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Het liep totaal anders, want Red Bull en Max Verstappen waren heer en meester. Slechts één race won Red Bull niet en die race viel ten prooi aan Leclerc' teamgenoot Carlos Sainz. In het laatste weekend had Ferrari nog de kans om tweede bij de constructeurs te worden, maar ook dat lukte niet.

Charles Leclerc


"Om eerlijk te zijn was het een teleurstellend seizoen", zegt Leclerc op de website van de Formule 1. "Na vorig jaar hadden we verwacht om mee te kunnen strijden om het kampioenschap. Na de eerste race wisten we al meteen hoe moeilijk dat zou gaan worden. Red Bull had zo'n grote stap gemaakt, zeker in race pace, en wij hadden dat niet gedaan. Vanaf dat moment verliep het allemaal behoorlijk teleurstellend."

"Aan de andere kant hebben we tijdens het seizoen best veel progressie geboekt. Dat stemt me positief voor de toekomst. We hebben een groot gat te dichten naar Red Bull en daarom gaan we deze winter hard werken. Hopelijk komen we volgend jaar sterker uit de startblokken en zijn we in staat om meer races te winnen."

In de ogen van Leclerc was de wisselvalligheid dit jaar te groot. "Het ging met veel ups en downs. In meerdere races hadden we de tweede snelste auto, maar er waren ook races dat we de vierde of zelfs vijfde snelste auto hadden. Vanaf de upgrade in Japan gingen we de juiste richting op, zeker voor mijn rijstijl. Ik hou altijd al van een sterke voorkant van de auto en ik voelde me vanaf dat moment beter op mijn gemak. Dat was een positieve ontwikkeling, maar de derde plaats bij de constructeurs was een nieuwe teleurstelling. Tot de laatste ronde maakten we kans, maar het mocht niet zo zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS