Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Certainty Racing Team slaat dubbelslag tijdens Pinksterraces

Uitgegeven door Johan Vis • 30 mei 2013 14:07

ZANDVOORT – David Verzijlbergen heeft tijdens de Pinksterraces voor duizenden toeschouwers een afgetekende dubbelzege in de Suzuki Swift Cup behaald. Op het circuit in Zandvoort boekte de Certainty Racing-coureur zijn reeds derde en vierde overwinning van het nog prille raceseizoen. Alain Mossinkoff maakte het feest voor het Zandvoortse raceteam compleet, door tijdens de tweede race direct achter zijn winnende teamgenoot over de finish te komen. Maurits Sandberg kan ook terugkijken op een goed weekend, want hij kwam tweemaal als zesde over de streep.

Formido Swift Cup
David Verzijlbergen: ‘De perfecte race’
Wie dacht dat David Verzijlbergen zijn droomweekeinde van de Paasraces onmogelijk kon evenaren kreeg afgelopen weekeinde ongelijk. Want na een dubbele overwinning tijdens Pasen, schreef het Certainty-talent tijdens de Pinksterraces wederom twee races in de competitieve raceklasse op zijn naam. “In de eerste race kwam ik van de derde startplek, maar omdat ik vanaf de droge lijn startte, kwam ik goed weg en pakte ik direct de tweede plaats. Daarna kon ik meteen de kampioen van vorig jaar, Jeffrey Rademaker, na een spannend gevecht voorbij. Het was de perfecte race. De tweede wedstrijd was eigenlijk iets saaier. Ik reed de hele race op kop en het was zelfs even lastig om geconcentreerd te blijven. Gelukkig hield Alain Mossinkoff me bij de les, want hij voerde de druk goed op, maar het lukte om hem achter me te houden. Een mooi 1-2tje voor het team.”

Alain Mossinkoff
Alain Mossinkoff: ‘Dit resultaat maakt crash weer goed’
Voor Alain Mossinkoff was het niet vanzelfsprekend dat hij dit weekeinde aan de start stond. Tijdens een testdag in de week voor Pinksteren, werd zijn Suzuki Swift buiten Alains schuld om door een andere deelnemer geraakt en eindigde hij met veel schade in de bandenmuur. Toch slaagde Certainty Racing Team er in om Mossinkoff met een nieuwe Suzuki Swift weer aan de start te krijgen. “De eerste race had ik moeite om het tempo te volgen. Ik liet me een keer te makkelijk inhalen, maakte een schakelfoutje en kreeg een harde tik van Boris Kolff. Ik wist mijn positie wel weer terug te veroveren, maar het gat richting de voorhoede was inmiddels te groot om me naar het podium te kunnen vechten. In race 2 ging het een stuk beter. Ik ging helemaal dwars nadat ik door Stefan Beelen werd geraakt. Daardoor kon David zijn voorsprong uitbreiden, maar het lukte om in drie ronden het gat weer dicht te rijden. Ik heb twee keer de aanval geopend, maar David wist me goed af te houden. Dus heb ik gekozen om onze posities veilig te stellen. Dit resultaat maakt de teleurstelling van de crash weer goed.”

Maurits Sandberg
Maurits Sandberg: ‘Mooie gevechten en tevreden over vooruitgang’
Maurits Sandberg liet op Circuit Park Zandvoort zien dat hij steeds sneller wordt. Als achtste gekwalificeerd, wist hij zich staande te houden in het competitieve middenveld van de Suzuki Swift Cup en pakte tijdens de beide races de zesde positie. “Over de kwalificatie was ik redelijk tevreden, mijn tijden waren goed. In de eerste race had ik echter een slechte start, dan loop je achter de feiten aan en is het vervolgens lastig om de verloren tijd weer goed te maken. Maar ik heb wel een aantal mooie gevechten geleverd en ervaring opgedaan. In de tweede race wist ik het tempo een stuk beter te volgen en ik merk dat ik vooruitgang boek, dus dat stemt me tevreden. Ik ben benieuwd naar de volgende uitdaging, over drie weken, het TT-Circuit in Assen.”

Door privéomstandigheden kwamen Paul en Eva Harkema niet in actie en derhalve was Certainty Racing Team tijdens de Pinksterraces niet vertegenwoordigd in de Renault Clio Cup.

De volgende races in de Renault Clio Cup en Suzuki Swift Cup worden verreden tijdens het Dutch Power Pack Festival, 8 en 9 juni op TT Circuit Assen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS