Formule 1

Carlos Sainz ziet kansen voor 2023: "Ik moet, net zoals de auto, beter worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 november 2022 06:02

Carlos Sainz reed dit seizoen zijn tweede seizoen bij het team van Ferrari. De Spanjaard eindigde op de vijfde positie in het eindklassement en won zelfs zijn allereerste Grand Prix in Silverstone. Toch was er ook veel ongeluk, hij viel een aantal keren uit en ook was het strategisch niet altijd op orde bij Ferrari. Sainz moet volgend jaar een ‘perfect’ seizoen draaien om aanspraak te maken op wereldtitel in 2023.

Carlos Sainz

Ferrari begon 2022 met de sterkste auto van het veld. De Italianen hadden de nieuwe aerodynamische-concepten goed uitgevoerd en ook de krachtbron functioneerde naar behoren. Sainz en zijn teamgenoot Charles Leclerc scoorde tijdens de eerste race van het seizoen dan ook een 1-2 finish, de F1-75 leek onverslaanbaar. Gaandeweg slopen de problemen bij het team naar binnen, rijdersfouten, strategische problemen en betrouwbaarheid die hen weleens in de steek liet. Daarnaast ontwikkelde Red Bull de RB18 beter door en konden zij zodoende de coureurs- en het constructeurskampioenschap op hun naam schrijven.

In gesprek met Motorsportweek.com vertelde de voormalig teamgenoot van Max Verstappen het volgende: "Hun (Red Bull met Verstappen, Red.) pakket was duidelijk beter dit jaar: snellere auto, snellere coureur", vertelt hij tegen het medium. "Als we een perfect jaar zouden hebben, dan is het mogelijk." (om het kampioenschap te winnen, Red.) "Ik moet, net zoals de auto, beter worden. Dat is het doel – je moet de lat voor jezelf en het team hoog leggen. Je kunt je best doen om ze te behalen. Laten we kijken wat volgend jaar voor ons in petto heeft", zo besloot de Spanjaard.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS