Formule 1

Carlos Sainz over zijn contract: "Ik heb niets getekend dat tweede coureur zegt, maar als er een lastige situatie is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2020 18:10 • Print artikel

Carlos Sainz stapt volgend jaar over naar Ferrari om Sebastian Vettel te vervangen. insiders zeggen dat hij tweede viool bij de Scuderia gaat worden. Toch ontkent de Spanjaard dat met klem, bovendien wil hij zijn huidige F1-team, McLaren, toch nog wel even een podium wil geven als positief afscheid.

F1 2020 Carlos Sainz


“Ik heb niets getekend dat tweede coureur zegt”, zegt Sainz tegen COPE en Radio Marca. “Mijn contract zegt, zoals in alle contracten die ik getekend heb, dat het team boven de coureur staat, maar er staat nergens iets geschreven wat mij op de tweede plaats zet of dat ik steun aan iemand anders moet geven. Wat ik weet is dat ik alles voor Ferrari ga geven en ik ga alles geven wat ze nodig hebben, boven alles, ga ik proberen te winnen! Ik geef niet om de kleur van de auto. Ik behandel alle coureurs gelijk, we zijn rivalen en we moeten voor alles gaan. Als er een lastige situatie is, moet ik op dat moment de juiste beslissing nemen. Maak je daarover maar geen zorgen.”

“Ik weet dat bij Ferrari de druk hoger is. Met een dikke huid moet je de Formule 1-teams verslaan. Ferrari is een stap met nog meer druk, maar ik ben klaar om dat te doen”, vervolgt Sainz. “We hebben een goede relatie. Charles (Leclerc, red.) verwelkomde mij en wilde ons zien knokken op de baan. Charles is gevoelig en ik denk dat we het goed met elkaar kunnen vinden. We moeten afwachten wat er bereikt kan worden.”

Het betekent dat de Spanjaard nog een maand te gaan heeft, voordat hij zijn laatste seizoen begint voor McLaren. De eerste race is op 5 juli in Oostenrijk op de Red Bull Ring, waar zijn oud STR-teamgenoot Max Verstappen de afgelopen twee jaar succesvol was.

“Er is nog slechts één maand”, zegt de F1-coureur. “Ik heb een wens... Ik wil zelfs de simulator in, wat ik niet leuk vind. Stel je de wens eens voor die ik heb: ik wil naar Oostenrijk, ik wil mij nu voorbereiden, ik wil de zenuwen weer voelen en de druk, waarmee je je hele leven al bezig bent. Je bent eraan gewend en je mist het zelfs als die druk wegvalt.”

“Ik denk dat ze me bij McLaren alles blijven vertellen, omdat ik ze nog enorm kan helpen in het resterende deel van het jaar en ook voor volgend jaar”, legt Sainz uit. Hij is niet bang achtergesteld te worden ten opzichte van zijn teamgenoot Lando Norris. “Ik heb ze gevraagd ‘alsjeblieft, hou me op de hoogte, omdat ik de eerste ben die McLaren zo snel mogelijk op het podium wil zien staan en ik denk dat ik ze daar oprecht mee kan helpen, zoals ik ook in het voorgaande jaar heb gedaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS