Formule 1

Carlos Sainz ziet positieve signalen na P3 achter Perez: "Verrast dat ik Checo kon bijhouden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 maart 2024 17:51

SAKHIR – Carlos Sainz kan zijn tweede podium in Bahrein bijschrijven. De Spaanse Ferrari-coureur eindigde tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen op de derde positie. Hij vocht zich na de kwalificatie knap terug in de race. De Spanjaard had het flink aan de stok met teamgenoot Charles Leclerc, maar ook George Russell.

Carlos Sainz

“Het voelde erg goed. De start was alleen niet zo goed”, geeft Sainz eerlijk toe. Hij verloor in de openingsfase van de race enkele plekken, maar counterde snel. “Hierna kon ik mijn eigen tempo laten zien. Ik kon Charles en George inhalen en toen kon ik Checo bijhouden. Dat was eigenlijk wel een verrassing en een goede stap vergeleken met vorig jaar.”

Aan het einde van de race reden de Red Bulls op de zachte C3-band, terwijl de rest van het veld op de harde C1-band reed: “We hadden een duidelijk plan. De harde band past goed bij ons, omdat hij minder snel oververhit raakt en omdat hij minder snel aftakelt. Het was leuk dat we met verschillende strategieën konden spelen”, sluit Sainz zijn verhaal af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS