Formule 1

Carlos Sainz verdenkt politiek als F1-probleem weer opduikt tijdens testen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 februari 2024 18:03

Carlos Sainz heeft 'politieke zaken' de schuld gegeven van het onvermogen van de Formule 1 om de putdeksels op te lossen nadat dag drie van de pre-season tests opnieuw werd verstoord. Net als op donderdag werden de testritten op vrijdag uitgesteld nadat Sergio P�rez over een losse putdeksel was gereden bij bocht elf, dezelfde die Charles Leclerc eerder los had gereden.

Carlos Sainz Ferrari F1


Putdeksels die een Ferrari vernielen zijn niets nieuws. Sainz is het onfortuinlijke slachtoffer van een loszittend exemplaar in Las Vegas. Hij zei dat dit probleem al opgelost had moeten zijn.

Hoewel schade tijdens tests voorafgaand aan het seizoen storend is, heeft het lang niet zo'n impact tijdens een Grand Prix-weekend. Door Sainz' incident in Nevada moest hij tien plaatsen inleveren op de grid. Drie maanden later was de Spanjaard gefrustreerd dat het probleem niet was opgelost.

"Het lijkt erop dat de reglementen niet zijn veranderd", vertelde hij aan de media. "Deze dingen zullen blijven gebeuren en mensen zullen oneerlijke straffen blijven krijgen. Na wat er in Vegas is gebeurd, zou het een must moeten zijn om de regel te veranderen. Zoals altijd kan het ene team het niet eens zijn met het andere en er zijn altijd politieke dingen en dingen aan de hand als F1-teams het niet eens zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS