Formule 1

Carlos Sainz spreekt zich uit over enorme Lewis Hamilton-beslissing en F1-toekomst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 februari 2024 08:01

Carlos Sainz voelde het teken aan de wand van binnenuit bij Ferrari toen Lewis Hamilton op schokkende wijze werd aangekondigd als zijn toekomstige vervanger, hoewel de Spanjaard weet 'wat hij waard is als coureur' en hij zei 'goede dingen' voor zijn toekomst in het vooruitzicht heeft. Contractbesprekingen met coureurs waren een belangrijk aandachtspunt voor Ferrari buiten het seizoen. Zowel Charles Leclerc als Sainz had een nieuw contract nodig om ook na 2024 bij het team te kunnen blijven.

Carlos Sainz Ferrari F1


Voor Leclerc kwam het nieuwe contract er, maar het wachten op een aankondiging van Sainz duurde voort, totdat het ondenkbare gebeurde toen werd aangekondigd dat zevenvoudig wereldkampioen Hamilton Mercedes inruilt voor Ferrari in 2025. Daardoor bleef Sainz in de kou staan. In een gesprek met Sky Italia zei Sainz dat hij 'voorbereid' was op wat komen ging. Maar in plaats van stil te staan bij de beslissing van Ferrari, richt hij zich op een goed einde en bevestigt hij zijn doel om in 2024 mee te dingen naar het wereldkampioenschap.

Op de vraag of hij verrast of teleurgesteld was door de beslissing van Ferrari, antwoordde Sainz: "Nee, ik was niet teleurgesteld. Omdat ik Ferrari van binnenuit ken, wist ik al het een en ander en heb ik me samen met het team voorbereid op de komende veranderingen. Hoewel ik nergens anders aan wil denken dan hoe ik dit seizoen alles kan geven voor Ferrari.”

"Ik ben kalm, we werken al aan de toekomst, maar we weten dat we een heel belangrijk seizoen voor de boeg hebben. Dit wordt mijn laatste jaar bij Ferrari, dus ik wil het zo goed mogelijk doen. Het is niet het beste gevoel om het seizoen mee te beginnen. Maar op het moment dat ik mijn helm opzet in Bahrein en de baan op ga, is het enige gevoel dat ik zal hebben de wil om harder en harder te gaan. Ik ga ook voor de overwinning in het wereldkampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS