Formule 1

Carlos Sainz slaat terug op claim dat hij in de ‘F1-etalage' staat nu zijn vroegtijdige vertrek bij Ferrari is bevestigd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2024 09:01

Carlos Sainz heeft benadrukt dat hij het komende seizoen niet hoeft te zien als een kans om zichzelf in de etalage te zetten nu hij zich voorbereidt op zijn vertrek bij Ferrari. Sainz kondigde eerder deze maand aan dat hij Ferrari aan het einde van dit seizoen zal verlaten nadat de Scuderia Lewis Hamilton had bevestigd als de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc voor 2025.

Carlos Sainz Ferrari F1


Sainz heeft zijn reputatie zien groeien in de loop van zijn drie seizoenen bij Ferrari, met zijn eerste F1-zege op Silverstone in 2022. En vorig jaar werd hij de enige niet-Red Bull-coureur die een race won door te zegevieren vanaf poleposition in Singapore.

De Spaanse coureur werd de afgelopen twaalf maanden in verband gebracht met Audi - dat in 2026 het bestaande Sauber-team overneemt. Hij zou zelfs een optie kunnen zijn om Hamilton te vervangen bij Mercedes of om Sergio Pérez op te volgen als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull.

Hij zei: "Ik denk niet dat ik een nieuw seizoen nodig heb om dat te bewijzen waartoe ik in staat ben. Ik zit al negen jaar in de F1 en de afgelopen negen jaar - en vooral de laatste drie jaar bij een team als Ferrari - heeft iedereen min of meer gezien waartoe ik in staat ben. Het is een nieuw jaar, een nieuwe kans, hopelijk een betere auto waarmee we wat meer kunnen uitblinken dan vorig jaar."

"Met een betere raceauto kunnen we wat betere races rijden, wat betere strategieën bedenken, wat beter bandenmanagement toepassen, wat betere inhaalacties doen. Vorig jaar moest ik mijn positie vaak verdedigen en ik verdedigde goed, maar haalde te weinig in."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS