Formule 1

Carlos Sainz komt met eigen kartmerk! In samenwerking met OTK Kart Group presenteert Sainz de CS55 Racing Kart

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 februari 2024 10:01

Carlos Sainz komt met een eigen kartmerk: CS55! Een nieuw merk betreedt het podium van de kartwereld. OTK Kart Group, een van de meest prestigieuze en succesvolle bedrijven in de kartsport, en Carlos Sainz, huidig Formule 1-coureur, lanceren de gloednieuwe CS55 Racing Kart. Het Italiaanse bedrijf en de huidige Formule 1-coureur, die tijdens de eerste jaren van zijn carriŤre verbonden was aan het bedrijf in Prevalle, gaan een partnerschap aan dat leven geeft aan een nieuw kartmerk.

Carlos Sainz - OTK Kart Group - CS55 Racing Kart

Carlos Sainz is zo dol op karten dat hij het nog steeds beoefent, zowel als training voor zijn Formule 1-seizoen als hobby. Hij wilde deze passie vieren door zijn eigen complete kartproductlijn te tekenen. Daarom besloot hij de OTK Kart Group in de arm te nemen, de wereldleider op het gebied van racekarts die zich al 40 jaar bezighoudt met het ontwerpen, maken en verhandelen van chassis, motoren en accessoires, volgens de filosofie van "100% made in OTK".

De relatie van wederzijds vertrouwen met de Italiaanse fabrikant gaat terug tot het begin van zijn carriŤre, toen Carlos Sainz deelnam aan de meest prestigieuze internationale kartraces. De Spanjaard vertegenwoordigde de merken van OTK Kart Group en racete ook voor het officiŽle team, Tony Kart Racing Team. Onder de meest prestigieuze resultaten die ze samen behaalden, springen de overwinningen in de CIK-FIA Asia-Pacific Championship van 2008 en de Monaco Kart Cup van 2009 in de KF3-categorie eruit, evenals de titel van vice-kampioen, al die successen in 2009.

Het concrete resultaat van de kersverse samenwerking tussen Carlos Sainz en OTK Kart Group wordt vertegenwoordigd door het eerste kartmodel van de productlijn met het nieuwe merk CS55 Racing. Deze kart, gemaakt met een frame van stalen buizen met een diameter van 30 mm, is beschikbaar in zowel de single-gear versie Junior/Senior als de shifterversie en heeft alle winnende kenmerken van de OTK-merken. De officiŽle kleuren zijn zwart, rood en geel, elementen die het imago en de helm van Carlos Sainz onderscheiden.

Alle CS55 Racing Kart-producten zijn binnenkort verkrijgbaar via het officiŽle verkoopnetwerk over de hele wereld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS