Formule 1

Carlos Sainz in 'verontrustende situatie' nu Red Bull en Mercedes kansen lijken te krijgen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2024 21:44

Carlos Sainz wordt getipt om Sergio Pérez volgend seizoen te vervangen bij Red Bull, maar dat zou maar voor één jaar zijn. Alex Albon is 'zeker' een kanshebber voor 2026 wanneer zijn Williams-contract afloopt. Ferrari liet Sainz vallen ten gunste van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en zoekt naar een plekje op de grid van 2025.

Max Verstappen Carlos Sainz F1


Hoewel al maanden wordt gesuggereerd dat zijn toekomst bij Audi ligt, wordt hij de laatste dagen in verband gebracht met Hamiltons stoeltje bij Mercedes, terwijl Eddie Jordan denkt dat Red Bull ook een optie is. Sainz maakte zijn debuut bij het juniorenteam van Red Bull.

Red Bull koos voor Verstappen en de rest is geschiedenis. Sainz zou volgend seizoen weleens de kans kunnen krijgen om in een Red Bull-auto te rijden. Voormalig F1-teambaas Jordan zei dat een terugkeer naar Red Bull een 'natuurlijke progressie' zou zijn.

Maar hij waarschuwde dat het niet lang zou duren. Terwijl Williams zijn rivalen al heeft gewaarschuwd dat het van Albon af moet blijven omdat teambaas James Vowles heeft bevestigd dat de coureur een contract heeft voor 2025, zegt Jordan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij terugkeert naar Red Bull. "Het is een behoorlijk verontrustende situatie om te horen te krijgen dat je aan het einde van het jaar wordt vervangen", vertelde hij de Formula For Success podcast over de situatie van Sainz.

"De natuurlijke progressie voor hem zou zijn om Pérez te vervangen. Maar ik weet niet hoe lang dat zou duren, want Albon moet zeker voor 2026 een kanshebber zijn. Dus het is een moeilijke tijd voor Carlos Sainz, een ongelooflijk moeilijke tijd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS