Formule 1

Carlos Sainz 'gooit alles overhoop bij Ferrari' na 'politiek' toneelstuk Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2024 05:03

Voormalig F1-coureur Christian Danner gelooft dat Carlos Sainz nu 'alles overhoop gooit bij Ferrari' met zijn indrukwekkende vorm in 2024. Ferrari bevestigde de komst van Lewis Hamilton voor 2025 in de aanloop naar het huidige seizoen. Sainz werd daarvoor aan de kant geschoven om ruimte te maken voor de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. De Spanjaard zorgt er echter voor dat er vraagtekens worden gezet bij deze beslissing van Ferrari.

Carlos Sainz Ferrari F1


Carlos Sainz eindigde op het podium tijdens de openingsrace in Bahrein en na het missen van de Grand Prix van Saoedi-ArabiŽ vanwege een blindedarmoperatie, keerde Sainz terug om een dominante overwinning op te eisen in de GP van AustraliŽ. Met Hamilton die een slechte start heeft gemaakt in zijn laatste seizoen bij Mercedes en niet hoger is geŽindigd dan P7 in de eerste drie rondes, is Danner van mening dat Sainz een serieuze puinhoop maakt van hoe Ferrari het gepland had.

"Op dit moment verpest Carlos Sainz alles bij Ferrari", vertelde Danner aan Motorsport-Magazin.com. "Ze hebben de verkeerde coureur voor volgend jaar. Hamilton loopt achter."

Bovendien heeft Sainz teamgenoot Charles Leclerc - die een contractverlenging bij Ferrari tekende voordat Hamilton werd aangekondigd - voor schut gezet in beide races die ze tot nu toe samen hebben gereden, stelt Danner. "Als ik, als toekomstig nummer ťťn coureur, word weggeblazen door de ontslagen coureur, dan is dat moeilijk", zei Danner. "Sainz gaat ervoor met een toewijding, een plezier en een agressiviteit die me erg aanspreken. Het vereist ook een vurige houding: 'Nu ben ik het en niemand anders'. Dat zie je niet alleen in zijn ogen, maar in elke bocht."

Danner omschrijft Ferrari's sprong naar Hamilton als 'zeer politiek' en gelooft dat Sainz hiermee bewijst aan teambaas Fred Vasseur dat hij te vroeg was met het overhalen van de trekker. Hamilton en Vasseur hebben al vaker samengewerkt. Hamilton won in 2006 de GP2-titel met Vasseurs ART Grand Prix-team. "Hij had iets langer moeten wachten", vindt Danner. "Het was geen noodzaak."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS