Formule 1

Carlos Sainz gewaarschuwd om 'voorzichtig te zijn' in laatste Ferrari-seizoen tegen Charles Leclerc

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 05:10

Hans-Joachim Stuck heeft Carlos Sainz gewaarschuwd om 'voorzichtig te zijn' in zijn laatste teamgevecht met Charles Leclerc. Hij moet zichzelf dit seizoen geen 'slechte dienst' bewijzen. Het kampioenschap van dit jaar wordt het vierde en laatste jaar van Sainz bij Ferrari. De Spanjaard was de grote verliezer bij de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari.

Carlos Sainz Ferrari F1

Dagen nadat ze hadden bevestigd dat het Leclerc opnieuw had gecontracteerd, kondigde Ferrari aan dat Hamilton, en niet Sainz, zijn teamgenoot voor 2025 zou worden. De vroege aankondiging betekent dat Sainz en Hamilton een laatste seizoen bij hun huidige teams moeten rijden, terwijl Sainz ook op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Hoewel hij misschien wil laten zien wat hij kan door Leclerc af te troeven, heeft voormalig F1-coureur Stuck hem gewaarschuwd zich aan alle teamorders te houden voor het geval hij potentiële werkgevers afschrikt. "Sainz is een professional die zich in zijn laatste jaar bij Ferrari gedraagt zoals van hem verwacht wordt", vertelde de Duitser aan Eurosport. "Als hij en Leclerc om de overwinning streden en het team gaf Leclerc de opdracht om voor te blijven vanwege de WK-situatie, dan zou Sainz zich daar zeker aan houden. Als hij dat niet doet, zou hij zichzelf een slechte dienst bewijzen voor toekomstige onderhandelingen. Dan wordt er al snel gezegd dat hij geen discipline heeft. Hij moet voorzichtig zijn - maar dat zal hij honderd procent doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS