Formule 1

Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn de snelste jongens op Marina Bay: "Verfijnen van de set-up"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 september 2023 09:38

Ferrari zat er goed in tijdens de vrijdagtraining voor de Grand Prix van Singapore, waarbij de rode auto's beide sessies aanvoerden en zich opmaakten voor een goed resultaat. Misschien zit er zelfs een broodnodige overwinning in, te midden van de schijnbare problemen van Red Bull. De snelheid die Ferrari op Monza losliet, was in Singapore opnieuw zichtbaar. The Reds hebben het vakje ‘speed’ nadrukkelijk aangevinkt. Er blijven er twee over: racetempo en race-uitvoering. Maar dat is voor zondag.

Singapore_Ferrari_voorkant

Snelste jongens
Voorlopig zijn Carlos Sainz en Charles Leclerc de snelste jongens op het verkorte Marina Bay Circuit. Het tweetal eindigde FP2 met één-twee bovenaan de rondetijdenlijsten, de Spanjaard een paar honderdsten sneller dan de Monegask in de andere Ferrari. Een tiende en iets sneller dan de beste van hun rivalen. Carlos Sainz is op dit moment op de goede weg. Het is duidelijk dat hij de memo ‘Charles is sneller dan jij’ niet heeft begrepen en laat tijdens de belangrijkste ronden meer snelheid zien dan voorheen. Zijn poleposition in Monza tijdens de laatste keer dat hij in de baan verscheen, is daar een bewijs van.

Nog te vroeg
Aan het einde van de actie van vrijdag vatte Ferrari het als volgt samen: “Beide vrije trainingen zijn voor Scuderia Ferrari goed verlopen tijdens de Grand Prix van Singapore, al is het nog maar vrijdag en dus te vroeg om optimistische voorspellingen te doen over de rest van het weekend. Carlos Sainz en Charles Leclerc stonden bovenaan beide tijdlijsten, reden veel ronden en werkten het schema af zowel in de kwalificatie trim, essentieel tussen de muren van het Marina Bay-circuit, als in raceconfiguratie.

Carlos Sainz
Sainz zei in hetzelfde bericht, geciteerd door GrandPrix247: “Een positieve vrijdag. De auto leek vanaf de allereerste ronde in FP1 in het juiste kader te staan, dus we bleven ons tijdens de tweede sessie concentreren op het verfijnen van de set-up. Ik verwacht dat de baan morgen beter zal worden, dus we zouden meer grip moeten hebben en dan zullen we zien hoeveel onze concurrenten en wijzelf kunnen verbeteren voor de kwalificatie.”

Charles Leclerc
Teamgenoot Charles Leclerc voegde toe: “Het was best een goede dag. De auto ziet er wat competitiever uit dan we hadden verwacht op een circuit als dit, maar we moeten ons niet laten meeslepen omdat ik denk dat onze concurrenten hun ware snelheid nog niet laten zien. We zullen van de ene op de andere dag werken aan het optimaliseren van de balans aan mijn kant en ik ben er zeker van dat we nog enkele verbeteringen zullen zien.”

Ferrari heeft geen Grand Prix meer gewonnen sinds Leclerc in 2022 de GP van Oostenrijk won. Het Italiaanse team staat derde in het F1 Constructors’ World Championship 2023, verwikkeld in de strijd om de tweede plaats, achter het binnenkort tot wereldkampioen gekroonde Red Bull.

GP Singapore 2023 Ferrari vrijdag P1 en P2 foto 2

GP Singapore 2023 Ferrari vrijdag P1 en P2 foto 3

GP Singapore 2023 Ferrari vrijdag P1 en P2 foto 4

GP Singapore 2023 Ferrari vrijdag P1 en P2 foto 5

GP Singapore 2023 Ferrari vrijdag P1 en P2 foto 6Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS