Formule 1

Carlos Sainz en Charles Leclerc stemmen in met teamorders: “1-2 formatie krijgt de prioriteit”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2023 06:04

MARINA BAY - Carlos Sainz begint de Grote Prijs van Singapore zondag vanaf de eerste startpositie. Achter hem start zijn teamgenoot Charles Leclerc. Kortom, nu al een bovenverwachting goed weekend voor de Scuderia. Beide coureurs geven nu al aan akkoord te gaan met eventuele teamorders tijdens de race.

Carlos Sainz Charles Leclerc Ferrari

Tijdens de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza zaten de twee coureurs van de Italiaanse renstal elkaar danig in de weg. Dat moet tijdens de Grand Prix op het Marina Bay Street Circuit niet gebeuren: “Ten eerste weet ik zeker dat de karakteristieken van het circuit het niet mogelijk maken om de mooie gevechten en de geweldige wiel-aan-wiel races te hebben die we in Monza hadden”, begint Sainz tegenover de internationale media. “Natuurlijk zullen we zondag kijken wat we kunnen doen om de Mercedessen achter ons te houden, om de auto's in de één-twee te krijgen en ik weet zeker dat het team opnieuw prioriteit zal geven aan het algemene teamresultaat en zal proberen te winnen”, gaat Sainz Jr. verder.

Leclerc knikt instemmend mee: "Daar ben ik het mee eens", steekt de vijfvoudig Grand Prix-winnaar van wal. “Ik denk dat het circuit in Monza helpt bij die gevechten, maar nogmaals, ik denk dat de filosofie hetzelfde zal zijn als we onder druk staan van Mercedes. Ik ben er vrij zeker van dat de posities vastliggen als we alle andere auto's ver achter ons hebben, wat ik hoop. Dan is het afwachten wat het team kiest, maar uiteindelijk zullen we volgen wat ons is verteld”, sluit Leclerc af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS