Formule 1

Carlos Sainz baalt nog steeds van straf na P2 in kwalificatie: "Nog steeds een slechte bui"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 november 2023 09:35

LAS VEGAS - Carlos Sainz reed een knappe kwalificatie in Las Vegas. De Spaanse Ferrari-coureur moest in het gevecht om pole position alleen teamgenoot Charles Leclerc voor zich dulden en reed na een ongelukkige start van het weekend naar de tweede positie. Hij start morgen als twaalfde na 'putdeksel-gate' op vrijdag. Desondanks is hij positief over het tempo.

Ferrari Carlos Sainz F1 Las Vegas

"Het is natuurlijk een geweldig resultaat voor het team. We hebben de kwalificatie gedomineerd. Na een zware vrijdag is dat erg knap. Natuurlijk had ik liever de eerste tijd gereden, dan kon ik op P11 starten in plaats van P12", zegt hij lachend voor de camera van James Hinchcliffe. "We hebben het maximale uit de auto gehaald, maar ik heb nog steeds een slechte bui over wat er vrijdag is gebeurd."

Ondanks dat Sainz enorm baalt over wat er eerder dit weekend is gebeurd, hoopt hij zondag toch solide punten te scoren: "Het is de vraag hoe de start gaat, hoe het is met de graining en hoe makkelijk je kunt inhalen. Het wordt een comeback race en hopelijk kan ik me voor in het veld melden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS