Formule 1

Carlos Sainz Sr. praat samen met zoon over Audi-avontuur in Formule 1: “Kwestie van tijd voordat ze slagen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 januari 2024 18:30

Carlos Sainz Sr. won afgelopen week voor de vierde keer in zijn carriere de Dakar Rally en deed dat dit keer met een elektrisch aangedreven Audi. Zijn zoon Sainz Jr. rijdt sinds 2021 voor Ferrari en heeft tot eind 2024 een contract bij de Scuderia. Audi betreedt in 2026 de koningsklasse van de autosport. Sainz Sr. heeft het geregeld met zijn zoon over het Duitse merk en ziet het wel zitten dat zijn zoon voor het merk uit Ingolstadt gaat racen.

Carlos Sainz Sr Ferrari Audi
ASO/A.Vincent/DPPI

Audi gaat vanaf 2026 samenwerken met Sauber en verandert het team van Sauber in een fabrieksteam. Na zijn Dakar winst vorige week, vertelde Sr. over de gesprekken die hij voert met zijn zoon én dat hij er vrijwel zeker van is dat het Audi-project in de Formule 1 zal slagen: "We weten allemaal dat de Formule 1 een speciale wereld is. Ik zou veel respect hebben voor Audi. In mijn ogen is het een kwestie van tijd voordat ze slagen in de Formule 1. Ik heb geen glazen bol, maar op het moment dat Audi besluit in deze sport te stappen, dwingen ze daar bij mij veel respect mee af. Het is logisch dat we thuis met Carlos praten over wat Audi kan doen, ik ben namelijk lid van de Audi-familie."

Sainz heeft weliswaar geen glazen bol, maar als we de geschiedenis mogen geloven moet het met Audi wel goed komen. Zo domineerde het merk jarenlang de DTM, wonnen ze in de rally’s, waren ze in Le Mans de eerste die met een diesel-krachtbron en hybride-krachtbron wonnen, schreven ze kampioenschappen in de Formule E op hun naam en wonnen ze dus ook nog de Dakar Rally.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS