Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Bugatti komt met bouwpakket van LEGO® Technic™

Uitgegeven door Deni Volkers • 7 januari 2023 19:01 • Print artikel

De meest extreme Bugatti ooit gemaakt, de Bolide, is getransformeerd in LEGO® Technic™ vorm, als voortzetting van een samenwerking tussen de LEGO Groep en Bugatti die begon met de Chiron in 2018. De schaal LEGO Technic Bugatti Bolide recreatie - van meer dan 3" (8 cm) hoog, 12" (31 cm) lang en 5" (13 cm) breed en met 905 stukjes - zit boordevol ingewikkelde details en meeslepende accenten. Daartoe behoren schaardeuren, aerodynamische velgen met laagprofielbanden, een gedetailleerde cockpit met draaibaar stuur en een gedetailleerde W16-motor met bewegende zuigers.

Bugatti Lego

Wiebke Ståhl, Managing Director bij Bugatti International, zei: "Het LEGO Technic model van de Bugatti Bolide is een uitdrukking van een perfecte samenwerking tussen onze merken. Bugatti staat wereldwijd bekend om zijn leiderschap om de lat steeds hoger te leggen op tal van gebieden, waaronder design, prestaties en techniek. Deze kernwaarden worden geëvenaard door LEGO, een leider op zijn gerespecteerde gebied, en worden perfect geïllustreerd door de Bugatti Bolide te koppelen aan zijn LEGO-model."

Afgewerkt in zwart en geel, is de LEGO Technic Bugatti Bolide een eerbetoon aan de favoriete kleuren van de oprichter van het bedrijf, Ettore Bugatti, die veel van zijn eigen persoonlijke auto's in deze tijdloze combinatie specificeerde. Het komt compleet met authentieke sticker details om Bolide's ultieme evolutie van de Bugatti 'Form Follows Performance' design filosofie na te bootsen.

Bolide's talrijke luchtkanalen en delicate voorkant, waaronder de beroemde Bugatti hoefijzer grille worden tot leven gebracht in LEGO vorm, met de wielkast gemonteerde ventilatieopeningen en X-motieven - een handelsmerk van Bolide - toegepast als een sticker. Een grote scoop, strategisch ontworpen als onderdeel van het dak, voert lucht naar de 8,0-liter quad-turbo opgeladen W16-motor. Hij buigt zachtjes af in een stabiliserende staartvin, terwijl een enorme vaste achtervleugel wordt gebruikt voor ultieme downforce. Een X-vormig achterlicht zorgt voor een herkenbare visuele signatuur.

Niels Henrik Horsted, Hoofd Product LEGO Technic & Speed Champions, zei: "Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe model. Onze LEGO Technic ontwerpers hebben geweldig werk geleverd door de details van dit extreme Bugatti ontwerp vast te leggen. Met LEGO stenen kun je alles bouwen wat je maar kunt bedenken, en met LEGO Technic elementen kun je echt bouwen. Ik heb altijd al een passie gehad voor techniek en de details en het ontwerp van dit model zijn absoluut fascinerend - ik kan niet wachten om het zelf te gaan bouwen."

De Bolide is in alle opzichten uniek, met uitzonderlijke Bugatti-prestaties, vermogen, design en circuitgerichte rijeigenschappen als kern.

Na een verrassende verschijning in 2021 op The Quail in Monterey, Californië, toen een beperkte productie werd aangekondigd, was de vraag naar de Bolide ongekend en onmiddellijk. Tegen het einde van de Monterey Car Week waren alle 40 exemplaren van deze radicaal lichte circuitgerichte Bugatti-machine verkocht en toegewezen, met een stuksprijs van vier miljoen euro per stuk. De eerste leveringen staan gepland voor 2024.

Een jaar eerder maakte de Bolide zijn wereldwijde debuut als de meest extreme Bugatti ooit gemaakt door het Franse luxemerk. De ingenieurs en ontwerpers van Bugatti hebben de lichtste en meest circuitgerichte Bugatti bedacht, met de legendarische W16-motor met vier turbo's als kloppend hart.

De nieuwe LEGO® Technic™ Bugatti Bolide is te koop op alle internationale markten en is verkrijgbaar bij de officiële verkooppunten.

Bugatti Lego

Bugatti Lego

Bugatti Lego

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS