Formule 1

Boze Lewis Hamilton wil straf voor Dr. Helmut Marko: "Het is volstrekt onacceptabel..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2023 17:48

Recent liet Dr. Helmut Marko bij Servus TV zich ontvallen dat Sergio Perez nooit wereldkampioen in de F1 ging worden. Zijn volgens Marko 'Zuid-Amerikaanse' achtergrond zou er voor zorgen dat hij niet zo gefocust is als Max Verstappen of Sebastian Vettel. Uit diverse hoeken werd al geroepen dat de Oostenrijker uit zijn rol bij Red Bull ontslagen moet worden, vanwege zijn discriminerende uitspraken. De 80-jarig Marko bood zijn excuses aan en had een goed gesprek met Sergio Perez, die er naar eigen zeggen geen aanstoot aan gaf. Lewis Hamilton denkt er echter anders over en vraagt om actie te ondernemen tegen Marko.

Helmut Marko Red Bull


"Het is volstrekt onacceptabel wat hij heeft gezegd", zei Hamilton tegen Sky Sports F1 toen hem werd gevraagd naar de opmerkingen. "Hoewel we zeggen dat er geen ruimte is voor enige vorm van discriminatie in deze sport, waar ook geen ruimte voor zou moeten zijn, is het niet goed voor ons om leiders en mensen in zijn positie dit soort opmerkingen te horen maken. Dus ik denk dat het in de eerste plaats het werk benadrukt dat nog gedaan moet worden. Er zijn veel mensen op de achtergrond die dit soort dingen echt proberen te bestrijden. Maar het is moeilijk om te manoeuvreren als je mensen aan de top hebt, als er mensen aan de top zijn die dit soort denkwijzen hebben, die ons ervan weerhouden om vooruit te gaan. Dus ja, ik ben eerlijk gezegd niet verbaasd."

De Mercedes-coureur vindt dan ook dat er actie ondernomen moet worden richting Helmut Marko. "Ik denk dat teams, als ze individuen hadden gehad, met name coureurs, die commentaar hadden gegeven, maar sommige individuen in de achtergrond, worden meestal verwijderd of ze geven op zijn minst een quote en zeggen dat ze dat soort dingen niet ondersteunen. Het is dus interessant dat ze dat voor deze keer niet hebben gedaan, dus het is niet mijn team en het is niet hoe wij als team bewegen. Het laat gewoon zien hoe belangrijk het is dat we doorgaan met het werk dat ik probeer te doen met het team en met de sport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS