Formule 1

Bernie Ecclestone over citaten over Felipe Massa: "Ik herinner me hier niets van, om eerlijk te zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 augustus 2023 11:30

Het starten van een gerechtelijke procedure door Felipe Massa, of in ieder geval het dreigen ermee, heeft voor de eerste reacties gezorgd. Massa is nu betrokken bij een van zijn eigen rechtszaken, aangezien hij compensatie zoekt voor de uitkomst van het F1-wereldkampioenschap 2008. De toenmalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone had onlangs de impact besproken van het 'Crashgate'-schandaal van dat jaar op de titel. Lewis Hamilton zou uiteindelijk de harten van Massa en zijn thuisland breken door de wereldtitel op Interlagos te pakken. Maar Ecclestone heeft nu gezegd dat hij zich niet kan herinneren dat hij ooit dit interview met F1-Insider heeft gedaan, waar hij beweerde dat Massa " bedrogen” werd in het F1-wereldkampioenschap 2008. "Ik herinner me hier niets van, om eerlijk te zijn", zei Ecclestone tegen Reuters.

Bernie_Ecclestone_F1_fuck_you_finger
Bernie Ecclestone: "Ik herinner me hier niets van, om eerlijk te zijn"

'Crashgate'-schandaal
Bernie Ecclestone kan zich niet herinneren dat hij Felipe Massa opmerkingen heeft gemaakt. De controverse komt allemaal voort uit eerdere citaten toegeschreven aan Ecclestone, de toenmalige baas van de Formule 1, waar hij beweerde dat Massa de titel van 2008 was "bedrogen" vanwege de implicaties van het 'Crashgate'-schandaal van dat seizoen. "Volgens de statuten hadden we de race in Singapore onder deze omstandigheden moeten annuleren", vertelde Ecclestone in april aan F1-Insider. “Dat betekent dat het nooit zou hebben meegeteld voor het WK-klassement. Dan was Felipe Massa wereldkampioen geworden en niet Lewis Hamilton. Ik heb vandaag nog steeds medelijden met Massa. Hij won de finale in zijn thuisrace in Sao Paulo en deed alles goed. Hij werd bedrogen met de titel die hij verdiende, terwijl Hamilton alle geluk van de wereld had en zijn eerste kampioenschap won. Vandaag zou ik het anders hebben geregeld.”

"Ik herinner me hier niets van”
Maar aangezien Massa en zijn vertegenwoordigers deze bewering nu naar verluidt gebruiken als grond voor juridische stappen, heeft Ecclestone een blanco stuk in zijn geheugen als het gaat om zijn herinnering aan het spreken van deze woorden in zo’n interview. "Ik herinner me hier niets van, om eerlijk te zijn", zei Ecclestone tegen Reuters en herhaalde: "Ik kan me niet herinneren dat ik het interview zeker heb gegeven."

Bovenaan de lijst
Terwijl 2008 Massa's enige kans bleek te zijn om wereldkampioen te worden, heeft Lewis Hamilton sindsdien nog eens zes wereldtitelsuccessen aan zijn cv toegevoegd, aldus een bericht van Planetf1. Na dat eerste wereldkampioenschap met McLaren werden Hamilton’s volgende zes titels behaald toen hij reed voor het Mercedes-team. Zijn titels van 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020 kwamen tijdens het tijdperk van Mercedes-dominantie. Hamilton's totaal van zeven wereldtitels zorgt ervoor dat hij bovenop de Formule 1-berg zit met Massa's ex-Ferrari-teamgenoot Michael Schumacher als de enige zevenvoudig kampioen van de Formule 1.

Felipe_Massa_Ferrari_portret
Felipe MassaBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS