Formule 1

Belangrijke vraag voor Toto Wolff: "Zou hij dan mogelijk geheimen kunnen meenemen naar Ferrari?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 februari 2024 05:02

Voormalig F1-coureur Hans-Joachim Stuck speculeert dat Lewis Hamilton een 'zeer moeilijk' laatste seizoen bij Mercedes tegemoet kan zien, afhankelijk van de steun die hij van Toto Wolff ontvangt. Hamilton verraste velen, inclusief zijn teambaas, door een clausule in zijn contract te activeren voordat de eerste Grand Prix van zijn nieuwste tweejarige overeenkomst begon.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


In plaats van in 2025 voor Mercedes te rijden, zal hij overstappen naar Ferrari na het tekenen van een meerjarig contract met het team uit Maranello. Het is ongebruikelijk in de Formule 1 dat een coureur en zijn team al vóór het begin van een seizoen weten dat het hun laatste jaar samen zal zijn, wat vragen oproept over de mate van steun die Hamilton van Mercedes zal ontvangen. Zal het team zich volledig achter George Russell scharen, die gezien wordt als hun toekomst?

Stuck wijst op deze belangrijke kwestie voor teambaas Wolff. "Ik voorzie een zeer moeilijk seizoen 2024 voor Hamilton en Mercedes”, zei Stuck tegen Eurosport. "In hoeverre zal Toto Wolff hem nog steunen? De twee zijn bekend als goede vrienden, maar in welke mate wordt Hamilton betrokken bij de ontwikkelingen voor de komende jaren?"

Wolff heeft al aangegeven dat Mercedes open en eerlijk zal blijven vanuit een raceperspectief, maar dat 'wat betreft de toekomstige ontwikkelingen, we dat moeten beoordelen'. Hamilton kan verwachten dat hij later in het seizoen buiten de ontwikkelingsgesprekken wordt gehouden, zeker als deze zich richten op 2025, omdat hij dan mogelijk geheimen zou kunnen meenemen naar Ferrari. "Dit wordt een lastig seizoen voor iedereen betrokken. Als je de verandering aan het einde van een seizoen aankondigt, is dat één ding. Maar je moet ook denken aan de lange termijnplanning", legde Stuck uit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS