Formule 1

Beide Mercedes-coureurs krijgen nieuwe voorvleugel in Canada: "Zou een groter voordeel moeten bieden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2024 06:02

Mercedes F1-baas Toto Wolff zegt dat Lewis Hamilton komend weekend in Canada samen met George Russell de vernieuwde voorkant zal gebruiken die de vorige keer in Monaco werd geďntroduceerd.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


In het prinsdom was alleen de W15 van Russell uitgerust met het enige exemplaar van het nieuwe aerocomponent. Mercedes had gekozen voor een toss om te beslissen welke coureur zou profiteren van het gebruik van de vleugel.

Hamilton liet de kans om het element te gebruiken echter aan zich voorbijgaan, omdat schade opgelopen tijdens de kwalificatie in Monte-Carlo onvermijdelijk zou hebben geleid tot een pitlane-start voor de zevenvoudig wereldkampioen F1 op de racedag.

Russell ging de uitdaging echter aan, hoewel het moeilijk was om vast te stellen of de vleugel van enige hulp was geweest in de race waarin hij vijfde werd, terwijl Hamilton als zevende over de finishvlag ging.

“Beide coureurs zullen in Canada beschikken over de bijgewerkte voorvleugel en een aantal andere ontwikkelingspunten voor dit evenement”, aldus Wolff in de voorbeschouwing van Mercedes op de Grand Prix van Canada. “Het leverde een kleine tijdwinst op in de krappe straten van het prinsdom en zou een groter voordeel moeten bieden op de komende circuits.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS