Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bathurst 12H - Mercedes zeer tevreden over de resultaten van Bathurst-weekend en blikt al weer vooruit

Uitgegeven door Peter Vader • 7 februari 2023 13:10

Mercedes-AMG Motorsport begon het nieuwe seizoen van de Intercontinental GT Challenge (IGTC) met een overtuigende overwinning, een nieuw podiumresultaat en twee podiumplaatsen in de klasse. In de eerste van de vijf rondes van de serie behaalden de Liqui Moly Bathurst 12 Hour, Jules Gounon (AND), Kenny Habul (AUS) en Luca Stolz (GER) de overwinning met de #75 Mercedes-AMG GT3 van SunEnergy1 Racing. Op minder dan 1,5 seconde achterstand behaalde de #999 Mercedes-AMG Team GruppeM Racing-auto de laatste podiumplek op de derde plaats. Een paar podiumplaatsen in de klasse voor de #99 Triple Eight Race Engineering-auto en de #101 Volante Rosso Motorsport-inschrijving, maakten het succesvolle raceweekend op het 6,213 kilometer lange Mount Panorama Circuit in Bathurst compleet. Zo zette het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach zijn recente succesverhaal voort in de populaire Australische endurancerace: vorig jaar behaalde Mercedes-AMG op dezelfde locatie een historische 1-2-3.

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG GT3 P1 en P3 podium

Na de seizoensopener in Bathurst staan er nog vier endurance races op de kalender van de Intercontinental GT Challenge. Al aan het einde van deze maand (23-25 februari) wordt de Kyalami 9 Hour verreden in Zuid-Afrika. Van 29 juni tot 2 juli trekken de klantenteams van Mercedes-AMG naar België voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa. De volgende race is dan de Indianapolis 8 Hour Presented by AWS (5-7 oktober), terwijl de Gulf 12 Hours (8-10 december) de seizoensfinale is.

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG Nr75 SunEnergy1 RacingNr75 SunEnergy1 Racing

Christoph Sagemüller, hoofd Mercedes-AMG Motorsport: “Het was een veeleisende en zeer intense race voor ons, vooral in de slotfase. Onze klantenteams hebben een geweldige strijdlust getoond. Ik ben erg trots op het feit dat we hier voor de tweede keer op rij hebben gewonnen en we ook weer podiumplaatsen hebben weten te bemachtigen. Om ook hier op de bovenste trede van het podium te staan, na de eerdere 2023-overwinning in de Rolex 24 At Daytona, is een zeer goede start van het nieuwe seizoen voor Mercedes-AMG Motorsport. Mijn dank gaat uit naar al onze teams, die hier geweldige autosport hebben neergezet en ons merk op een uitstekende manier hebben vertegenwoordigd.”

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG GruppeM_racing_999Nr999 GruppeM Racing

Jules Gounon, SunEnergy1 Racing #75: “Ik heb echt geen woorden om te beschrijven wat er is gebeurd. Het was een erg veeleisende race, vooral de laatste stint was erg moeilijk. Ik moest mijn positie verdedigen met oude banden. Hier winnen is altijd iets speciaals. Ik wil gewoon iedereen bedanken: mijn medecoureurs, het hele team!”

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG Nr24 Makita Volante Rosso MotorsportNr24 Makita Volante Rosso Motorsport

Kenny Habul, SunEnergy1 Racing #75: "Ongelooflijk. Luca en Jules hebben ècht alles gegeven. Ik ben erg trots op hen, het hele team en ook op mezelf. We wilden hier absoluut weer winnen en we hebben een fantastische prestatie laten zien. Nu gaan we even behoorlijk feesten."

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG valmont_racing_44Nr44 Valmont Racing

Luca Stolz, SunEnergy1 Racing #75: “Het is moeilijk te geloven dat we deze race voor de tweede keer hebben gewonnen. Het laatste uur vanuit de pits toekijken, was bijna ondraaglijk. De banden niet verwisselen bij de laatste stop was een riskante strategie, maar uiteindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen en hebben we het gehaald. Voor mij persoonlijk begon het seizoen niet goed, dus deze overwinning is nog belangrijker. Veel dank aan het team en onze strategen.”

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG triple_eight_race_engineering_99
Nr99 Triple Eight Race Engineering

Maro Engel, Mercedes-AMG Team GruppeM Racing #999: “Allereerst de felicitaties voor de #75, dit is fantastisch voor de jongens. Ik ben blij voor hen, maar natuurlijk ben ik teleurgesteld voor ons team. Desalniettemin was het weekend erg leuk. Er komen nog veel interessante races aan en daar zullen we opnieuw aanvallen.”

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG nineteen_corporation_19Nr19 Nineteen Corporation

Ross Poulakis, Volante Rosso Motorsport #101: “Een geweldig resultaat voor ons team en fantastisch werk van iedereen. Veel dank aan Jon, Kevin en Josh. We zijn erg blij.”

Jamie Whincup, Triple Eight Race Engineering #99: “Al met al kunnen we tevreden zijn met onze race. Op het Pro-Am-podium eindigen is een goed resultaat. Ik heb alles geprobeerd om verder omhoog te komen, maar we hadden niet de snelheid van de tegenstanders vooraan. Volgend jaar komen we terug en proberen we alles nog een keer.”

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG volante_rosso_motorsport_101
Nr101 Volante Rosso Motorsport

Volop tevreden gezichten en reacties bij het Mercedes-kamp na het succesvolle raceweekend op het 6,213 kilometer lange Mount Panorama Circuit in Bathurst. Op naar de volgende ronde van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). Al aan het einde van deze maand (23-25 februari) wordt de Kyalami 9 Hour verreden in Zuid-Afrika.

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG scott_taylor_motorsport_222
Nr222 Scott Taylor Motorsport

Bathurst 12 Hour Mercedes AMG achterzijde actie


12H_Bathurst_event_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS