Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bathurst 12H - BMW M Team WRT niet beloond, vuurdoop Valentino Rossi, Belgische coureurs snel op Mount Panorama

Uitgegeven door Deni Volkers • 8 februari 2023 10:24

Terwijl Farfus, Martin en Vanthoor het Mount Panorama Circuit al kenden, moesten Bathurst rookies Rossi, Van der Linde en Weerts eerst kennismaken met het uiterst lastige en deels zeer krappe rollercoastercircuit. Ze slaagden glansrijk voor deze uitdaging en vonden alle drie al snel hun ritme! Op zondagochtend om 05.45 uur plaatselijke tijd, startte de #46 BMW M4 GT3 de race vanaf een zesde positie; de #32 stond als negende op de grid. Na bewogen eerste race-uren, waarin ongelukken verschillende safetycarperiodes veroorzaakten, reed BMW M Team WRT binnen de Top-3, maar het succes bleek maar tijdelijk want beide auto's verloren weer posities naarmate de race vorderde. Met nog tweeŽnhalf uur te gaan moest de #46 auto naar de pits voor een snelle reparatie vanwege een klein probleem met het remlicht. Desalniettemin kon BMW M Motorsport terugkijken op een geslaagd Bathurst 12H 2023-weekend. De tweede ronde van de Intercontinental GT Challenge 2023 wordt over drie weken verreden. Het is de Kyalami 9 Hour in Zuid-Afrika, die van 23 tot en met 25 februari. Daar wordt Valentino Rossi vervangen door BMW M-fabrieksrijder Philipp Eng (AUT).

Bathurst 12H 2023 BMW M Motorsport Nr46

Reacties na de Bathurst 12 Hour:

Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport: "De Bathurst 12 Hour is altijd een fantastisch evenement, en dat was ook dit jaar het geval toen we terugkeerden naar Mount Panorama. Een uniek circuit en veel gepassioneerde fans - dat was geweldig. Sportief gezien is het resultaat uiteindelijk teleurstellend geweest, nadat alle rijders en het hele team foutloos werk hebben geleverd. Helaas zijn we niet competitief genoeg geweest om voor het podium te vechten en dus is de grote inspanning niet beloond met de bijbehorende resultaten. We nemen de positieve punten: we hebben beide wagens naar de finish gebracht en we hebben goed samengewerkt met BMW M Team WRT in onze eerste officiŽle race samen. De BMW M4 GT3 bleek opnieuw zeer betrouwbaar; we hadden slechts ťťn klein technisch probleem met de auto #46. Een dikke merci aan de rijders, aan BMW M Team WRT en aan iedereen die bij BMW M Motorsport betrokken is, voor het uitstekende werk. Nu werken we verder en bereiden we ons voor op de volgende race in Kyalami."

Vincent Vosse, Team Principal BMW M Team WRT: "We hadden een teleurstellend resultaat. We hadden duidelijk niet de middelen om voor iets beters te vechten. Dit is een ongelooflijk evenement, een ongelooflijk circuit en het is een plezier om hier te zijn, maar in deze omstandigheden is het een beetje moeilijk. Er is een heel positief punt en dat is de line-up. Alle zes de rijders hebben het uitstekend gedaan. Ze maakten geen enkele fout, ze hadden allemaal dezelfde snelheid. We moeten ook vermelden wat Vale deed; dat was op een zeer hoog niveau voor zijn eerste poging op Bathurst. Het was ook een waar genoegen om Augusto voor het eerst in het team te hebben en geweldig om Sheldon na een paar jaar weer bij ons te hebben. Nu kijken we uit naar Kyalami."

Bathurst 12H 2023 Rijders BMW Nr32

Sheldon van der Linde (#32 Shell BMW M4 GT3, 4e plaats): "Het is eerlijk gezegd mijn favoriete circuit op de kalender nu, dat is zeker. Ik had echt hoge verwachtingen toen ik hierheen kwam en mijn verwachtingen werden nog hoger toen ik de baan voor het eerst reed, dus ik ben BMW M Team WRT en BMW M Motorsport echt dankbaar dat zij mij deze kans hebben gegeven om eindelijk naar Bathurst te komen. Ik wil volgend jaar al terugkomen omdat ik het gevoel heb dat we nog onafgemaakte zaken hebben. Helaas verliep de race niet zoals we soort van gepland hadden maar we krijgen in de toekomst nog een kans."

Dries Vanthoor (#32 Shell BMW M4 GT3, 4e plaats): "Het is niet het resultaat waarop we gehoopt hadden en waarvoor we gekomen waren maar iedereen heeft het geweldig gedaan. Team, BMW M Motorsport, auto, rijders - niemand heeft fouten gemaakt. Het was gewoon het maximaal haalbare deze keer. Ik denk dat je kunt zeggen dat we de beste van de rest zijn. Ik hoop dat we bij de volgende rondes in staat zullen zijn om met de andere auto's te vechten, want momenteel kunnen we dat niet. Wat we kunnen doen is blijven werken aan de auto en aan onszelf, maar iedereen heeft het geweldig gedaan."

Charles Weerts (#32 Shell BMW M4 GT3, 4e plaats): "Het was mijn eerste keer op Bathurst en mijn eerste race met BMW M Motorsport, dus ik ben blij dat de auto nog heel is. Dat was natuurlijk het eerste doel. De vierde plaats is niets dramatisch, maar we kwamen hier in AustraliŽ met het doel om iets hoger te komen, maar de Mercedessen waren veel te snel voor ons en we konden niets meer doen. De strategie was goed, de start was goed, de auto was goed en we hebben het werk uitgevoerd zoals we het moesten doen. We kunnen tevreden zijn over onze baan en gaan nu op naar de volgende."

Bathurst 12H 2023 Valentino Rossi

Valentino Rossi (#46 BMW M4 GT3, 6e plaats): "Mijn eerste Bathurst ervaring was erg goed, want het is een geweldige plaats. Voor ons Europeanen is het een legendarische plaats omdat wij het altijd op de simulator spelen. Om de kans te krijgen hier te racen en het echte circuit te ervaren is geweldig. Het is een fantastisch circuit. Je moet je aandacht erbij houden, maar het is erg leuk om te rijden. Ik denk dat ook mijn snelheid en prestaties goed waren. Ik voel me goed in de auto; hij rijdt heel goed, maar tijdens de race, vooral in de warme omstandigheden, hebben we wat meer tempo nodig. We hadden in de top vijf kunnen staan, maar over het algemeen was het een goede race, en omdat het de eerste ervaring was, was het erg positief."

Augusto Farfus (#46 BMW M4 GT3, 6e plaats): "Ik ben erg blij. Het was de eerste ervaring met BMW M Team WRT en het was geweldig. Helaas zijn we niet beloond met een beter resultaat. Vale heeft ongelooflijk werk geleverd, net als het hele team. Ik denk dat we een geweldige basis hebben om op voort te bouwen, dus ik kan niet wachten om binnenkort naar Kyalami te gaan. Dank aan BMW M Motorsport, aan het team en mijn teamgenoten - iedereen heeft ongelooflijk werk geleverd."

Maxime Martin (#46 BMW M4 GT3, 6e plaats): "We hadden een goede start van de race. We zaten steeds in een goed peloton en met de safety cars en zo reden we 's ochtends best goed, maar daarna ontbrak het ons absoluut aan tempo en konden we met niemand vechten. We hadden ook een klein probleem. We hoopten op meer dan P6, maar ik denk dat we kunnen verbeteren en ik kijk uit naar de volgende."

Bathurst 12H 2023 rijders BMW M Motorsport WRT

Het IGTC-project van BMW M Motorsport wordt ondersteund door sterke partners. OliŽn geproduceerd door Shell, Premium Technology Partner van BMW M Motorsport, worden gebruikt voor de volledige aandrijflijn in beide BMW M4 GT3's. Onderdeel van het project zijn ook Endless als Official Partner van BMW M Motorsport en de vering experts van KW als Official Supplier van BMW M Motorsport.

Bathurst 12H 2023 foto 1 BMW M Motorsport WRT

Bathurst 12H 2023 foto 2 BMW M Motorsport WRT

Bathurst 12H 2023 foto 3 BMW M Motorsport WRT

Bathurst 12H 2023 foto 4 BMW M Motorsport WRT

Bathurst 12H 2023 foto 5 BMW M Motorsport WRT

Bathurst 12H 2023 foto 6 BMW M Motorsport WRT

Bathurst_event_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS