Ovalracing Venray

Barry Maessen en Maik Barten maken NASCAR debuut met Pinksterraces + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 mei 2016 11:16 • Print artikel

Komend weekeinde maakt Team Raceway Venray haar debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Het wordt een spannend weekeinde omdat het team en haar coureurs nieuw zijn voor de raceklasse. Barry Maessen, Maik Barten, Marko Stipp en Colin White maken allen hun debuut. Racexpress.nl zocht Maessen en Barten op om hun verwachtingen te peilen.


"Het wordt een uitdaging," sprak Barten enthousiast. "Het team is nieuw, en ik ben nieuw in de raceklasse." De 25-jarige coureur uit Geldrop heeft ťťn voordeel, hij kent de baan erg goed. "Vorig jaar reed ik het hele seizoen in de LMV8 SuperCup," vervolgde Barten. "Helaas kende de auto veel technische problemen, maar ik heb veel ervaring op de oval opgedaan." De rookie komt uit in de Elite 2 klasse van de spectaculaire Europese NASCAR klasse. Of Barten het hele seizoen rijdt is nog niet bekend. "Naast komend weekeinde rijd ik in ieder geval op Circuit Zolder." Op het Belgische circuit heeft de Brabander goede herinneringen. In 2015 won hij de GT Light klasse in de 24 uren van Zolder met een Saker.


Teamgenoot Barry Maessen staat ook te springen om te racen in de NASCAR Whelen Euro Series. De coureur uit het Limburgse Ysselsteijn heeft een duidelijk ambitie in de Elite 1 klasse. "Ik ga voor de top vijf," sprak Maessen tegenover Racexpress.nl. De top vijf is een stevige opgave met grote namen zoals voormalig kampioen Anthony Kumpen, snel talent Alon Day en voormalig GP2-sterren Mathias Lauda en Borja Garcia in het veld. Hoewel het team nieuw is in de klasse heeft het wel ervaring. "Ik heb met veel van deze mannen gewerkt in de Dutch Supercar Challenge." In 2012 werd Maessen kampioen in de GT klasse met een Dodge Viper SRT10. Recent werd de goedlachse Maessen tweede in het LMV8 SuperCup kampioenschap op Raceway Venray.

Het NASCAR weekeinde op Raceway Venray begint op zaterdag 14 mei. Op zaterdag zijn alle trainingen vrij toegankelijk. Om 10:30 komen de coureurs voor het eerst in actie. Zaterdag en zondag starten de races om 10:30, deze gaan door tot laat in de middag. Naast de NASCAR Whelen Euro Series komen ook de LMV8 SuperCup, Stockcar F1, Stockcar F2 en National Hotrod klassen in actie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS