Ovalracing Venray

Barry Maessen eerste tweevoudig winnaar LMV8 Eurocup op RaceWay Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 18 juli 2017 07:59

In het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series reed de LMV8 Oval Series om de Eurocup op RaceWay Venray. De rondetijden kwamen dicht in de buurt van het ronderecord. Barry Maessen noteerde de beste tijden en won de belangrijkste race van het weekeinde, de Eurocup. Voor de gelegenheid waren er verschillende coureurs die, speciaal voor de Eurocup, naar Venray waren gereisd. De Belg Wim Verloo verscheen voor het eerst dit seizoen weer aan de start op Raceway Venray. Daarnaast stapte Roy Maessen uit zijn Stockcar F1 om zijn neef Barry te vergezellen in de LMV8.

null
Barry Maessen domineerde de openingsraces gedurende het weekeinde. Hiermee scoorde de Limburger voldoende punten voor de leiding in het kampioenschap. Als kamioenschapsleider startte Maessen vanaf pole position. Naast de oud BRL V6 en Supercar Challenge coureur startte Jeroen van Eerd. Teambaas van Kuypers Racing, Jos Kuypers, startte vanaf plaats drie.

Maessen had een erg goede start en nam direct voorsprong op zijn concurrentie. Aan het einde van de eerste ronden crashten Hans-JŁrgen Hummen en Dennis J. Sargent. Doordat de baan vol brokstukken lag werd de rode vlag getoond. Bij de herstart had Ralph Verberkt de beste start. De Limburger ging in enkele ronden van plaats zes naar plaats twee. Verberkt, erg succesvol in de Hot rod klasse, reed zelfs naar Maessen toe. Helaas kreeg Verberkt technische problemen waardoor hij moest opgeven.

null
Jos Kuypers en Jeroen Hermans reden na de neutralisatie op plaats twee en drie. Hermans kwam onder druk van Jeroen van Eerd. Al dritend en met contact probeerde de Brabander voorbij zijn concurrent te komen. Hermans hield vol en verzekerde zich van plaats drie. Inmiddels begon er regen te vallen en werd de race voortijdig afgevlagd.

Barry Maessen won, na zijn overwinning in 2014, zijn tweede Eurocup. Kuypers eindigde op de tweede plaats, Jeroen Hermans. De volgende races van de LMV8 Oval Series zijn tijdens het World Cup Weekeinde op 19 en 20 augustus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS