Ovalracing Venray

Barry Maessen debuteert met nieuwe Amerikaanse race auto in LMV8 Oval Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 juli 2016 08:39 • Print artikel

Hoewel het debuut voor Barry Maessen in zijn nieuwe auto tijdens de LMV8 Eurocup goed verliep, is de auto opnieuw verkocht. Maessen importeert een chassis uit de Verenigde Staten. LFR Chassis Inc. bouwt een gloednieuw Chevrolet Camaro chassis voor de snelle Limburger."De auto is bijna klaar, maar moet nog worden verscheept naar Nederlander. Ik hoop dat de auto op tijd hier is voor het World Cup weekeinde op Raceway Venray," sprak Maessen enthousiast. Mocht de nieuwe auto er nog niet zijn zal Maessen rijden in zijn 'oude' Lefthander. In deze auto won de voormalig Supercar Challenge kampioen een van de races tijdens het Eurocup weekeinde.

"Het Lefthander chassis stond niet eens te koop, maar de auto was na het eerste weekeinde al verkocht!" Maessen ging op zoek naar de volgende uitdaging. "Via mijn monteur Ferry Joris kwamen we in contact met LFR Chassis Inc." De Limburger krijgt zelfs volledige fabrieksondersteuning van het Amerikaanse merk. "Als we de eerste race rijden komt Rob Fuller, directeur van LFR Chassis, naar Nederland om te helpen met de afstelling," vervolgde de sneller rijder. Fuller is een bekende naam in de Amerikaanse autosport. De Amerikaan werkte eerder met NASCAR sterren zoals Dale Earnhard Jr. In 2014 heeft de voormalig coureur en monteur LFR Chassis Inc. opgericht.

De volgende races van Barry Maessen in de LMV8 Oval Series worden verreden op 20 en 21 augustus. Tijdens het World Cup weekeinde ondersteunt de LMV8 Oval Series de prestigieuze Stockcar F1 en Stockcar F2 World Cup races.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS