Formule 1

BREAKING: Beschuldigingen Christian Horner blijken ongegrond

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 februari 2024 15:38

Het interne onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is afgerond. Begin deze maand kwam naar buiten dat Horner werd beschuldigd van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Red Bull meldt dat deze beschuldigingen ongegrond zijn. Dit betekent dus dat Horner niet hoeft te vertrekken als teambaas van Max Verstappen.

Christian Horner Max Verstappen

"Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is voltooid en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen", begint Red Bull in een korte verklaring. "De klager heeft een recht om in beroep te gaan. Red Bull heeft er vertrouwen in dat het onderzoek eerlijk is geweest, streng en onpartijdig is geweest. Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat de priv�gegevens van de partijen en derden die hebben meegewerkt aan het onderzoek. Uit respect voor alle betrokkenen zullen wij daarom niet verder commentaar geven."

Horner is sinds 2005 teambaas bij Red Bull en maakte alle seizoenen mee als hoofd van de Oostenrijkse formatie. In dienst bij Red Bull Racing won hij in totaal zes constructeurskampioenschappen en zeven coureurstitels.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS