Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW M Motorsport succesvol met zes klasse-overwinningen op de Nordschleife

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 15 juli 2022 11:22

derde keer podium voor BMW

Voor de derde keer op rij is de #34 BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport op het podium geëindigd in de Nürburgring Endurance Series (NLS). In de 6-uurs race op de Nordschleife pakte Christian Krognes eerst zijn tweede pole position op rij. In de race deelde hij de cockpit met Ben Tuck en Andy Soucek . Na 43 ronden en een bezienswaardig duel met de als tweede geplaatste Audi eindigde het trio op de derde plaats. "Ik heb honderd procent gegeven, ik wilde echt tweede worden," zei Krognes. "Ik wist dat dat het maximaal mogelijke zou zijn. Ik heb alles geprobeerd. Ik ben een keer van de goede lijn afgeweken, dus daar moest ik voor boeten. Maar ik ben ook blij met de derde plaats."

TKS Motorsportpakt overwinning in de BMW M2 C2 klasse

In totaal behaalden de BMW M Motorsport teams zes klasse-overwinningen. In de BMW M2 CS categorie ging de eerste plaats naar de #883 BMW M2 CS Racing van TKS Motorsport. De twee auto's van het Adrenalin Motorsport-team Alzner Automotive eindigden op de tweede en derde plaats. Het team onder leiding van teambaas Matthias Unger zegevierde met de BMW M240i Racing en de BMW 330i in de klassen BMW M240i en VT2-R+4WD. De eerste plaats in de VT2-FWD categorie ging naar Sorg Rennsport met de BMW 128ti. Het was de eerste overwinning voor een BMW racewagen met voorwielaandrijving. De BMW 325i kwam als eerste over de finish in de V4- en SP4-klasse: Manheller Racing won in V4 en MSG Bayerischer Wald Hutthurm e.V. in SP4.