Autosport NL • DNRT

Autosport onbetaalbaar? MF Racing bewijst van NIET: "Meest betaalbare manier om te racen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 januari 2019 15:54

ZANDVOORT – Autosport onbetaalbaar? MF Racing bewijst dat dat niet per se zo is. Bij het raceteam uit Bunschoten is racen dusdanig goedkoop dat het voor veel mensen bereikbaar is. Met potente Peugeots 206 raast de equipe van Marcel Flens over circuits in Nederland en België. En dat levert spectaculaire en boeiende races op met startvelden van meer dan 40 a 50 coureurs. Tijdens de Nieuwjaarsrace in Zandvoort was er al een warm-up voor het komende seizen voor de rijders van MF Racing.

MF Racing Marcel Flens

“Het komt in deze auto’s op het rijden aan. Je kunt heel weinig afstellen, alleen de bandenspanning en de sporing van de auto. Dat zorgt ervoor dat het goedkoop kan blijven”, aldus Marcel. Bij MF Racing kost een seizoen racen in de Peugeot Cup 8000 euro. Dat is inclusief de autohuur en het inschrijfgeld voor de races. “Ik regel alles. Als rijder hoef je alleen maar op het circuit aan te komen met je helm en je racepak.”

Dat totaalpakket beviel onder anderen Stefan Barewijk. Hij begint dit jaar aan zijn tweede seizoen bij MF Racing. “Het is altijd een droom van me geweest om te gaan racen. Dit is de meest betaalbare manier om competitief te racen”, zegt de coureur uit Apeldoorn die tweede werd in beide races in Zandvoort. De auto bevalt hem bovendien uitstekend. “Je krijgt er heel snel gevoel mee waardoor je al snel de grens kunt opzoeken. Ook is hij heel wendbaar in de bochten.”

Peugeot 206

Ook Stefans teamgenoot Frank van Asch is inmiddels een fanatiek Peugeot-rijder. Hij begint aan zijn derde seizoen. “Rijden met deze auto’s betekent een soort van eenheid. De mensen hebben allemaal min of meer hetzelfde budget en rijden met dezelfde auto. Alles is behoorlijk gelijk”, zegt hij. “Als je wilt leren racen is dit een heel goede cup.”

Je kunt je bij MF Racing ook aansluiting met je eigen auto. Verder heeft Marcel op dit moment drie auto’s die nog gehuurd kunnen worden. Dat hij zijn eigen raceteam begon, kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Marcel kartte vroeger zelf en reed later in de BMW E30 Cup. “Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt, maar ik liep nog wel op het circuit rond omdat mijn vriendin de catering deed voor het team waarvoor ik eerst racete.”

“Op een gegeven moment werd de 206 op Zandvoort gepromoot. Mijn vriendin zag het wel zitten daarin te gaan racen. Toen hebben mijn vader en ik twee van die auto’s gekocht, één voor mijn vriendin en één voor de verhuur. We zijn nu twee jaar verder en nu zijn het er tien die ik ondersteun.” Hij noemt zijn team een uit de hand gelopen hobby. “Er gaat heel veel tijd in zitten, maar dat is niet erg, want ik ben een echt liefhebber. Als er een auto vrij is, rijd ik soms zelf nog een race mee.”

MF Racing Marcel Flens

Omdat het een betaalbare auto is om mee te racen, zijn de startvelden tijdens de races groot. Bij de meeste wedstrijden staan er maar liefst veertig auto’s aan de start. Toch is dat wat Marcel betreft nog niet genoeg. “We willen graag naar 50 tot 55. Ik probeer de Peugeot Cup echt in de markt te zetten. We willen voor weinig geld een leuke klasse neerzetten.”

Zoals gezegd heeft Marcel nog een aantal auto’s te huur. Wil je ook op een goedkope manier autoracen? Kijk eens op de site van MF Racing. Geďnteresseerden kunnen contact met hem opnemen via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS