Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Audi Sport met sterke lokale teams in de Bathurst 12 uur

Uitgegeven door Deni Volkers • 24 januari 2023 22:01

Neuburg a. d. Donau - Al voor de twaalfde keer zal de Audi R8 LMS het opnemen tegen de grootste Endurance wedstrijd in Australië. Op het traditioneel steile heuvelachtige circuit van Bathurst, 200 kilometer ten westen van Sydney, wordt van 3 tot 5 februari de 12-uursrace verreden. Samen met het Melbourne Performance Centre (MPC) is Audi Sport customer racing betrokken bij de Pro en Pro-Am klassen van de competitie. Daarnaast zullen klanten ook deelnemen aan de Silver-klasse. In totaal worden zeven Audi R8 LMS-auto's verwacht in Mount Panorama tijdens het eerste weekend van februari.

Audi Sport

"Voor onze lokale MPC-partners is de race een eersteklas sportieve uitdaging, net als voor ons," zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. "Al traditioneel is MPC op Bathurst vertegenwoordigd met een sterke, competitieve basis van klanten. Audi Sport customer #racing vult de privateer line-up aan met zes Audi Sport-coureurs verdeeld over drie raceauto's."

Audi Sport-coureurs Mattia Drudi, Christopher Haase en Patric Niederhauser delen een R8 LMS van Audi Sport Team MPC in de professionele categorie en streven naar de vierde algemene overwinning van het merk. In 2011 werd de GT3-categorie voor het eerst toegelaten tot de 12-uursrace. Audi is het meest succesvolle merk in deze periode met zijn overwinningen in 2011, 2012 en 2018.

Ricardo Feller en Christopher Mies zijn met The Bend Motorsport Team MPC ingeschreven in het Pro-Am klassement. De twee Audi Sport-coureurs ondersteunen de Australische privateer Yasser Shahin, die de afgelopen twee jaar de GT World Challenge #australia won in een Audi R8 LMS. Frédéric Vervisch is de zesde Audi Sport-rijder die naar Australië afreist. De volleerde professional neemt deel aan de race in de Fuchs Lubricants racing van Schumacher

Motorsport/Premier racing met privateer Brad Schumacher en James Golding. Schumacher, een plaatselijke coureur uit Bathurst, werd vorig jaar tweede in de GT Trophy-stand van het binnenlandse kampioenschap. Team Supabarn MPC - winnaar van het Am-klassement op Bathurst een jaar geleden - staat weer op de grid met de broers James en Theo Koundouris en Dave Russell en Jonathan Webb, evenals Hallmarc Team MPC met Marc Cini/Dean Fiore/Lee Holdsworth. Twee extra GT3 racewagens van Audi voor Andrew Fawcet/Daniel Gaunt/Dylan O'Keeffe (Myland Team IMS) en Liam Talbot/Fraser Ross (Team MPC) vervolledigen de line-up van in totaal zeven Audi R8 LMS racewagens.

Het Melbourne Performance Centre houdt toezicht op de inschrijvingen met de steun van Steve McLaughlan's Jamec racing. Het aantal inschrijvingen in deze internationale competitie onderstreept nogmaals het belang van de vier ringen in de Australische GT racing.

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

Audi Sport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS