Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Aston Martin Vantage aan de winnende hand met focus op 2023 Asian Le Mans Series

Uitgegeven door Deni Volkers • 10 februari 2023 20:46

Na een verbluffende overwinning in de GTD-klasse tijdens de Rolex 24 op Daytona vorige maand, keert Aston Martin's uiterst succesvolle, meervoudig kampioenschap winnende Vantage terug naar de internationale autosportarena voor de openingsronden van de Asian Le Mans Series 2023, die dit weekend van start gaan op het Dubai Autodrome.

Aston Martin Vantage Asian Le Mans Series

Niet minder dan vijf Vantage GT3's, allemaal gebaseerd op de veelgeprezen wegversie van het Britse sportwagenmerk met hetzelfde aluminium chassis en dezelfde vierliter V8-turbomotor, zijn ingeschreven voor de vier races en twee evenementen in Dubai en het volgende weekend op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Het vijftal Vantages wordt voorbereid door vier aanwezige Aston Martin racing [AMR] partnerteams en wordt volledig ondersteund door de regionale distributeur van Aston Martin Racing in Azië, Motorsports Services AMR Asia. Die vier teams worden aangevoerd door D'station racing en Viper Niza Racing. FIA World Endurance Championship LMGTE-Am kampioenen en 24 hours of Le Mans winnaar TF Sport heeft twee auto's ingeschreven (en zal D'station racing assisteren zoals het doet in WEC), terwijl AMR's Spaanse distributeur en team, Bullitt racing, zijn competitiedebuut zal maken in Dubai.

Het Japanse team, FIA WEC GTELM Am-klasse koploper en voormalig Asian Le Mans Series-winnaar D'station racing, zal zijn #77 Vantage GT3 inzetten voor teameigenaar Satoshi Hoshino (JPN), Tomonobu Fujii (JPN) en Charlie Fagg (GBR). Viper Niza racing maakt ondertussen zijn Aston Martin-debuut in de Asian Le Mans Series met zijn reguliere opstelling in de Thailand Super Series, bestaande uit teameigenaar Douglas Khoo (MAL) en teamgenoot Dominic Ang (MAL).

TF Sport keert terug naar de serie met zijn 2023 European Le Mans Series line-up met John Hartshorne (GB), tweevoudig winnaar van de 24 hours of Le Mans-klasse en fabrieksrijder Jonny Adam (GB) en regerend FIA WEC GTELM Am-vicekampioen en 24 hours of Le Mans-winnaar Henrique Chaves in de #95 Vantage. Bij hen in het team voegt zich David Pun, lange tijd de Chinese GT Aston Martin-racer, die onder Chinese vlag rijdt in de #61. Hij zal worden vergezeld door IMSA GTD Pro-racewinnaar en fabrieksrijder Ross Gunn (GBR), die in 2019 naast Pun in de Chinese serie racete. Adrian Henry D'Silva (MAL) zal ook in de auto rijden.

Bullitt racing, een 2022 Le Mans Cup-koploper, debuteert dit jaar in de Asian Le Mans Series en brengt een zeer sterke rijdersbezetting mee, bestaande uit Martin Berry (CDN), Jacob Riegel (DEU) en fabrieksrijder Valentin Hasse Clot (FRA).

Huw Tasker, hoofd van AMR Partner racing, zei: "De interesse vanuit de Aziatische sector van de motorsportmarkt groeit fenomenaal snel, vooral in GT racing. We weten uit andere delen van de internationale autosport dat de Vantage zeer competitief is in de handen van zowel professionele coureurs, aspirant-amateurs als gentleman racers en de Asian Le Mans Series van dit jaar is voor ons een nieuwe kans om dat te bewijzen. Het is fantastisch dat D'station racing en Viper Niza de leiding nemen voor Aston Martin in de Asian Le Mans Series, en we zijn er zeker van dat de Vantage dit weekend in Dubai en volgende week in Abu Dhabi goed vertegenwoordigd is dankzij de sterke deelname van TF Sport en Bullitt racing.

De Asian Le Mans Series wordt in twee opeenvolgende weekenden verreden, waarbij de eerste twee vier-uurs races plaatsvinden in Dubai op zaterdag 11 februari om 1500 (+4 uur GMT) en zondag 12 februari om 1500 (+4 uur GMT). De laatste twee rondes vinden plaats op het Yas Marina Grand Prix-circuit in Abu Dhabi op zaterdag 18 februari en zondag 19 februari.

De kwalificatie van de GT-klasse voor ronde 1 en 2 vindt plaats op zaterdag 11 februari om 10.40 uur (+4 uur GMT).

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS