Formule 1

Aston Martin achter Red Bull, McLaren en Mercedes: "De kansen die op ons pad kwamen optimaal benut"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 10 juni 2024 15:00

Het Aston Martin Aramco Formule 1 team heeft goede zaken gedaan op de natte naam in Canada. Fernando Alonso kon de zesde plaats pakken. Zijn teamgenoot, Lance Stroll eindigde achter de ervaren Spanjaard op de zevende positie. Stroll vond de wedstrijd één van zijn lastigste die hij zich kon herinneren.

Aston Martin

"Ik ben super blij met onze prestatie. Het was een lastige race, één van de lastigste die ik me kan herinneren, en de veranderende omstandigheden hielden ons scherp, maar we zijn er goed mee omgegaan. De eerste stint ging eigenlijk over het omgaan met de banden, vooral toen de baan begon op te drogen, en daarna konden we de pitstraat in voor een nieuwe set Intermediates onder de Safety Car."

"We hebben de overstap naar de harde compound goed ingeschat en op koers gehouden terwijl anderen het moeilijk hadden. De kenmerken van dit circuit pasten zeker bij onze auto, maar we hebben er goed aan gedaan om gefocust te blijven en de kansen die op ons pad kwamen optimaal te benutten", zei Lance Stroll in een verklaring van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS