Formule 1

Aston Martin F1-teambaas geeft toe: "Imola heeft laten zien dat we nog steeds niet competitief genoeg zijn"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 mei 2024 08:01

Mike Krack, teambaas van het Aston Martin Aramco Formule 1 Team, kijkt redelijk tevreden terug op het samenspel van zijn coureurs met de rest van het team tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op het circuit van Imola. Het heeft twee waardevolle WK-punten opgeleverd. Ook genoot de Luxemburger van de inhaalacties van Lance Stroll. Wel gaf Krack aan dat zijn team nog niet competitief genoeg is.

Mike Krack F1 Aston Martin

"We verlaten Imola met twee belangrijke punten na een sterke race van Lance en een uitstekende teamstrategie. Lance maakte zijn race met een één-stopper tot een succes met een lange eerste stint, terwijl Fernando's vroege pitstop in de achtste ronde ervoor zorgde dat verschillende auto's naar binnen gingen voor hun vroege pitstop. Lance kon vervolgens sterke inhaalacties uitvoeren in bocht 1 op Hülkenberg en Tsunoda, om daarmee P9 veilig te stellen. Het was niet gemakkelijk om in te halen, dus het was geweldig om te zien hoe Lance die bewegingen maakte. Het zou altijd moeilijk blijven voor Fernando om voor de punten te gaan na zijn moeilijke kwalificatie, maar hij speelde het teamspel perfect. Het weekend in Imola heeft laten zien dat we nog steeds niet competitief genoeg zijn. Onze focus ligt op het benutten van het volledige potentieel van de AMR24 voor de komende races, die volgende week in Monaco beginnen", zei Mike Krack in een officiele verklaring van het team na afloop van de race in Imola.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS