Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Arden Motorsport GB3 team versterkt banden met USA's VRD Racing

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 januari 2023 05:02

Het Arden Motorsport GB3-team zal in 2023 onder de vlag van Arden VRD rijden, nadat de banden met het Amerikaanse VRD Racing verder zijn aangehaald.

Arden Motorsport

De twee bedrijven bundelden aanvankelijk hun krachten halverwege het seizoen 2022, waarbij de Canadese coureur Nico Christodoulou van VRD met Arden in GB3 kon racen, terwijl de Formule Regional-kandidaat van het team uit Banbury, Alex Quinn, de andere kant opging en met VRD in USF2000 uitkwam.

Arden, opgericht door Garry en Christian Horner, is een gerenommeerde Europese eenzitter met succesvolle F3000, FIA F2, GP3, Formule Renault, Formula Regional en F4 campagnes naast GB3 in de afgelopen 25 jaar, terwijl VRD, geleid door de Brit Dan Mitchell, meerdere titels heeft veroverd in de FIA-gesanctioneerde F4 en Formula Regional Americas categorieën in de USA.

De samenwerking wordt in 2023 verder uitgebouwd, met mogelijkheden voor de Amerikaanse VRD-coureurs om te proeven van de GB3-machines en voor Arden om de mogelijkheden in de VS te verkennen.

Een aantal rijders van VRD heeft tijdens de wintertests al met Arden's GB3-auto's gereden. Noah Ping en Nikita Johnson behoorden tot degenen die de afgelopen weken de Tatuus-MSV 022 hebben getest op Europese circuits, waaronder het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De samenwerking tussen Arden en VRD biedt beide teams niet alleen de mogelijkheid om rijders te ontwikkelen, maar ook om hun internationale bereik uit te breiden. Het personeel van beide teams kan zijn ervaring in zowel de VS als het Verenigd Koninkrijk uitbreiden.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen de GB3-auto's van Arden VRD in een herziene kleurstelling rijden, terwijl het nieuwe logo zal verschijnen op de uitrusting van het raceteam, in de garages en op andere belangrijke plekken van het team. De eerste coureur van het team voor het seizoen 2023 wordt later deze week bevestigd.

Jack Woodhouse van Arden Motorsport zei: "2022 was het begin van een veelbelovende relatie waarin coureurs ervaring opdeden in kampioenschappen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. We zijn verheugd om Arden's band met VRD in het GB3-kampioenschap voor 2023 voort te zetten en te versterken. De GB3-kalender is sterker dan ooit, met bezoeken aan Spa, Zandvoort en Silverstone waardoor de coureurs fantastische tracktime krijgen op de huidige F1-circuits."

VRD Racing's Dan Mitchell zei: "Na 2022 heb ik veel vertrouwen in het werk dat Arden kan doen, in combinatie met onze inspanningen vanuit de VS heb ik het gevoel dat dit het perfecte recept is voor succes."

"Het is het perfecte platform voor ons jonge Amerikaanse talent om hun vaardigheden te tonen en hopelijk verder te komen in Europa. GB3 is super competitief en is een kampioenschap waar VRD trots op is om samen met Arden deel van uit te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS