Formule 1

Andreas Seidl blijft realistisch over Audi F1-project: "We onderschatten de uitdaging niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2024 10:04

Het aanstaande Formule 1-team van Audi werkt keihard om in 2026 hun intreden tot de Formule 1 mogelijk te maken. Audi F1-topman Andreas Seidl is optimistisch over het project, maar blijf ook realistisch. Hij stelt dat ze de uitdagingen bij de Duitse fabrikant zeker niet onderschatten.

Andreas Seidl

In de zomer van 2022 maakte Audi bekend dat ze per 2026 willen toetreden in de Formule 1. Ze nemen dan het team van Sauber over. De voorbereiding op 2026 beginnen steeds meer vorm te krijgen, maar aangezien de toetreding ook steeds dichter bij komt, moet dit ook wel.

In LinkedIn-post deelt voormalig McLaren-teambaas Seidl zijn verwachtingen en ambities voor het Audi F1-project: "We onderschatten de uitdaging die voor ons ligt als team niet, want we weten dat het een race tegen de klok zal worden om zo gereed als mogelijk te zijn in 2026. Het is belangrijk om te benoemen dat de transformatie niet alleen om groei draait. Het zou naïef zijn om te geloven dat we, met meer financiële middelen en als groter team, direct met de topteams kunnen strijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS