Formule 1

Alpine ging wel heel ver met de F1-motoren, maar verdedigt genomen risico's: "Twee verschillende problemen"

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2023 08:02

Alpine heeft vorig jaar behoorlijke risico's genomen met de motor. Dat stelt directeur van de motorafdeling Bruno Famin voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen. Vooral Fernando Alonso kampte vorig jaar regelmatig met betrouwbaarheidsproblemen, maar toch vindt Famin dat Alpine er goed aan gedaan heeft om die risico's te nemen.

Esteban Ocon


Vanaf eind 2022 is de motor namelijk voor drie seizoenen bevroren en dus wilde Alpine weten hoe ver ze konden gaan. "We hebben behoorlijk wat risico's genomen", zegt Famin in een interview met Motorsport. "We wilden een motor ontwikkelen die zo licht mogelijk was en we hebben niet het volledige validatieproces doorlopen zoals we dat normaal doen."

"We hebben in races tot het laatste moment gepusht en soms zelfs te ver waardoor we problemen kregen, maar we wilden zo ver mogelijk gaan in de ontwikkeling van de motor. Ik denk dat dat de juiste aanpak was, zelfs met de problemen die we hebben gehad. In Singapore hadden we dubbele problemen. Het waren twee verschillende problemen binnen acht ronden tijd. Andere problemen waren bijvoorbeeld bij de waterpomp en de brandstofpomp. We zijn optimistisch gestemd dat we die problemen allemaal kunnen oplossen voordat het seizoen 2023 begint."

Famin denkt dan ook dat Alpine een stap kan maken. "Op geen enkel punt gaan we erop achteruit. We kunnen echt de diepte in en werken aan de details."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS