Formule 1

Alpine verliest opnieuw twee technische kopstukken te midden van grote crisis

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 maart 2024 18:43

SAKHIR – Het Formule 1-team van Alpine kent een werkelijk drama-weekend. Nadat ze in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein de laatste startrij bezetten, eindigde ze op de 17e en 18e positie in de eerste race van het seizoen. Tot overmaat van ramp besloten technisch directeur Matt Harman en Dirk de Beer, het hoofd van de aerodynamica, hun ontslag enkele weken geleden per direct in te dienen. Daarmee verlaten opnieuw twee kopstukken het zinkende Franse schip.

Alpine F1

Na Alan Permane, Davide Brivio, Laurent Rossi, Otmar Szafnauer en Alain Prost verlaten nu ook deze kopstukken de Franse formatie. RacingNews365 weet te melden dat De Beer en Harman hun ontslag indiende, nog voor dat de Alpine A524 nog maar een meter had gereden.

De Beer heeft al ruim twintig jaar ervaring in de koningsklasse van de autosport. De Zuid-Afrikaan heeft onder andere voor Williams en Ferrari gewerkt. Harman werkte vanaf begin jaren 2000 in de Mercedes-fabriek, in de hoedanigheid van BAR, Honda en Brawn. In 2018 verkaste hij naar Enstone, maar het bleek op de lange termijn geen gelukkig huwelijk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS