Formule 1

Alonso was 'moeilijkste' F1-teamgenoot van Felipe Massa: "Een geweldige coureur maar vrij..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 januari 2023 11:02

Fernando Alonso heeft een reputatie als het gaat om samenwerking. Hij ligt wel eens overhoop met zijn teamleiding en menige teamgenoot knapte op hem of kwam op zijn minst in conflict met hem. Dat geldt ook voor Formule 1-veteraan Felipe Massa, die de Spanjaard de moeilijkste teamgenoot noemt, die hij ooit heeft gehad. De Braziliaanse Massa, nu 41, vormde bij Ferrari het meest beroemde F1-koppel ooit. Zijn teamgenoot was namelijk F1-legende Michael Schumacher, en deze periode omschrijft Massa als een "geweldige ervaring". "Michael was een geweldige coureur", zei hij. "De manier waarop hij werkte, maar we waren ook heel close. Uiteindelijk had ik het geluk deel uit te maken van die ervaring."

Felipe_Massa_en_Fernando_Alonso F1 Ferrari
Felipe Massa en Fernando Alonso, ooit teamgenoten bij Ferrari

Iets speciaals?
Minder plezierig was echter Massa's ervaring om hetzelfde team uit Maranello te delen met Fernando Alonso. Alonso, ook 41, staat vandaag-de-dag nog steeds op de grid - en is voor 2023 overgestapt naar het ambitieuze Aston Martin-team. De Spanjaard denkt zelfs een derde titel te kunnen pakken. "Ik zou niet zijn doorgegaan als ik niet had gedacht dat we een kans hadden", vertelde Alonso aan motorsport-total.com. "Ik weet niet of het een kans van 1 of 10 procent is, maar er is een kans." Hij zegt dat het verbeteren van die kansen veel inspanning zal vergen, maar hij is "klaar om iets speciaals te doen en ik verwacht hetzelfde van het team".

Bijdragen aan ontwikkeling
Aston Martin zegt dat zijn auto voor 2023 "90 procent" anders is dan de eenzitter van vorig jaar, waarbij plaatsvervangend technisch baas Eric Blandin beweert dat Alonso al "verschillende" bijdragen heeft geleverd aan de ontwikkeling ervan. Alonso's teamgenoot voor 2023 is de zittende Aston Martin-coureur Lance Stroll, wiens vader Lawrence eigenaar is van het in Silverstone gevestigde team.

Best moeilijk
"Allereerst", zei Alonso's voormalige Ferrari-teamgenoot Massa, "was hij een geweldige coureur. Daar kun je niets over zeggen', zei hij tegen de Poolse bron Swiatwyscigow. "Maar het was vrij moeilijk om samen te werken binnen het team, weet je," gaf hij toe in een bericht van GrandPX.news. “Eigenlijk splitste het team zich in tweeën. En uiteindelijk was dat niet goed voor het resultaat van het team. Voor mijzelf voelde ik me niet sterk genoeg om het team naar me te laten luisteren. Dat was best moeilijk. Maar er werd ook wat geleerd.”

Massa sloot af met het ermee eens te zijn dat Alonso "beslist" de moeilijkste teamgenoot was met wie hij werkte tijdens zijn vijftien seizoenen tellende Formule 1-carričre, die Felipe massa elf overwinningen opleverde en een ‘bijna’-wereldkampioenschap.

Fernando_Alonso_Ferrari_F1_Abu_Dhabi
Fernando Alonso in actie met de F1-Ferrari (GP Abu Dhabi 2013)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS