Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Alles mogelijk in knotsgekke finale van de Total 24 Hours of Spa

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 13:14 • Print artikel

Met nog slechts twee uur te gaan is het nog steeds onmogelijk te voorspellen wie de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa op zijn naam zal schrijven. Kort voor de laatste twee uur van de finish lag Audi één en twee, met de #66 Attempto bolide van Frederic Vervisch amper 1.6 seconden voor de #25 Saintéloc van Dorian Boccolacci. Op een gegeven moment had de #66 bijna anderhalve minuut voorsprong, na een perfect getimede beslissing om over te schakelen naar regenbanden. Dat werd echter teniet gedaan door een tussenkomst van de safety car, die werd voorgereden nadat de #33 Belgian Audi Club Team van Benjamin Goethe op de Raidillon in de bandenmuur verdween.

Spa Francorchamps Eau Rouge

De #66 had zijn reguliere pitstop al gemaakt, en omdat de #25 tijdens de neutralisatie kon pitten, kwam Boccolacci voor Vervisch uit de pitstraat. Kort na de safety car-periode was afgelopen, veranderde de leiding, nadat Vervisch zijn Saintéloc-rivaal in Blanchimont makkelijk te grazen nam.

Net voor de laatste twee uur werd Vervisch afgelost door Patric Niederhauser, die door de stop terugviel naar de zesde plaats. Zo kwam Boccolacci opnieuw aan de leiding, vlak voor de #51 AF Corse Ferrari en de #98 ROWE Porsche bestuurd door Nick Tandy. De strijd om de zege lijkt nu in het voordeel van één van deze vier bolides uit te draaien.

Ook de #72 SMP Ferrari leek zich gedurende het 22ste uur richting de voorste gelederen te wurmen, maar na een duel met Patrick Pilet (#12 GPX Porsche) schoof Sergey Sirotkin in de bandenmuur in Speakers’ Corner. Ook de zege-ambities van de #4 Mercedes-AMG Team HRT werden gefnuikt nadat de wagen met een tijdstraf van tien seconden werd bedacht, na het veroorzaken van een aanrijding.

De #77 Barwell Lamborghini leidt in Pro-Am, maar de #93 Sky Tempesta Ferrari komt steeds dichterbij, in een strijd die pas aan het eind zal worden beslecht. De Silver Cup lijkt in het voordeel van de #5 HRT Mercedes-AMG uit te draaien, met twee ronden voorsprong op zijn naaste belager. Als de enige overgebleven Am Cup runner is het Franse CMR nu al zeker van de zege in Am Cup, want de #108 Bentley heeft al voldoende ronden afgelegd om in de uitslag te worden opgenomen.

Volg HIER de race live van de Total 24 Hours of Spa

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS