Formule 1

Alex Albons voorspelling van een '25-seconden voorsprong' en een 'ronderecord'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2024 16:01

Ondanks dat Ferrari terugsloeg op de tweede testdag, is de consensus onder de rivalen van Max Verstappen dat hij dit seizoen de te kloppen man is. Alex Albon grapte over een 'voorsprong van 25 seconden'. Verstappen verpletterde de concurrentie op de eerste dag van de pre-season tests op het circuit van Sakhir met een voorsprong van 1,1 seconde op zijn naaste rivaal.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De volgende dag, toen de RB20 in handen was van Sergio P�rez, zag de auto er echter iets minder zeker uit. De Mexicaanse coureur had 0,7 seconde minder dan de snelste rijder van de dag, Carlos Sainz. Maar dat deed bijna denken aan vorig seizoen, toen Verstappen domineerde in de Red Bull terwijl P�rez te kloppen was.

Albon denkt dat Verstapppen de openings-race van volgende week in Bahrein met enige marge gaat winnen. In een gesprek met F1TV zei de Williams-coureur: "Max gaat 25 seconden voorsprong hebben. Hij gaat voor een pitstop aan het einde van de race en hij gaat ervoor aan het einde en breekt het ronderecord!"

Dat zijn de maximale 26 punten die Verstappenk rijgt als hij zijn titelachtervolging begint. Hij is op jacht naar zijn vierde rijderstitel op rij. Albon is niet de enige rivaal die denkt dat de Formule 1 nog een seizoen van Verstappen-dominantie tegemoet kan zien. Ook al stond Sainz donderdag bovenaan de tijdenlijst, waardoor er werd gesuggereerd dat Ferrari zou kunnen meedoen. Toch vindt hij dat ze realistisch moeten zijn als 'je ziet wat Red Bull dit jaar heeft gebracht'. "Ik weet niet of het drie tienden, een tiende of een halve seconde is. Dat is op dit moment onmogelijk te zeggen met de brandstofbelasting en de motormodi. Maar je kunt nu al aan het ontwerp zien dat het een halve stap voor ligt op de anderen en ze hebben meer tijd gehad om het te ontwikkelen gezien het voordeel dat ze vorig jaar hadden."

Zijn teamgenoot Charles Leclerc gelooft ook dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft op de achtervolgers: "Mijn eerste gevoel zegt dat Red Bull helaas nog steeds een flinke voorsprong heeft, ze hebben indrukwekkende rondetijden neergezet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS