Formule 1

Alessandro Alunni Bravi van Stake F1 Team KICK Sauber: "In Monte Carlo meedoen om de punten"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 mei 2024 15:25

Imola - Stake F1 Team KICK Sauber verlaat de eerste race van de Europese kalender zonder punten op zijn naam. Valtteri Bottas maakte gebruik van verschillende strategieën door vroeg te pitten en over te schakelen op harde banden, terwijl Zhou Guanyu koos voor een langere stint op harde banden voordat hij overstapte op een nieuwe set mediums. Op een circuit waar inhalen moeilijk is en met een lange pitstraat, wist Zhou posities te winnen en uiteindelijk op P15 te finishen, terwijl Valtteri in de race vocht om een positie in top-15, maar in de slotfase last kreeg van verslechterde banden en als P18 over de finish kwam.

Stake F1 Team KICK Sauber

“We wisten dat we, startend vanaf P16 en P17, speciale omstandigheden nodig hadden om mee te kunnen doen in de strijd om de punten", zei Alessandro Alunni Bravi namens Stake F1 Team KICK Sauber. "Maar wat we zondag zagen was een cleane race, zonder safety car of virtuele safety car. We probeerden een andere strategie voor beide auto's, maar bleven het grootste deel van de race in een DRS-trein. We hadden een behoorlijk tempo op beide compounds, vooral vergeleken met onze directe concurrenten, maar het was niet genoeg om nog meer posities te winnen. Zhou reed een agressieve race en begon op de harde banden. Helaas had hij een moment met Esteban Ocon waarbij hij van de baan werd gedrukt en daardoor zijn positie verloor. Met Valtteri probeerden we de tweede stint te verlengen, op de harde compound, en daarom hebben we hem vroeg laten pitten - helaas was het aan het eind van de race moeilijk voor hem qua tractie."

"Het veld zit erg dicht op elkaar en we hebben gezien dat de kwalificatie de echte race voor ons is. Elke positie die we kunnen winnen op de startgrid kan ons een andere zondag bezorgen. Het doel voor het team is om de komende races om meer tempo in de auto te vinden, te beginnen in Monaco. Zondag was het maximaal haalbare, maar onze analyse is dat we ons moeten verbeteren - zo snel mogelijk.”

"Het team, zowel op het circuit als in Hinwil, blijft hard werken om volgend weekend op het historische circuit van Monte Carlo mee te doen in de strijd om de punten", sloot Alessandro Alunni Bravi af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS